Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Napustio nas je Miroslav Kovačević – Stenek

Umro je Miroslav Kovačević – Stenek

S nevjericom smo jučer primili vijest da nas je zauvijek napustio naš stolnoteniski prijatelj Miroslav Kovačević – Stenek. Njegovo ime, ili bolje rečeno nadimak, koji je naslijedio od svojega pokojnog oca Dragutina, zbog njegove igre, a i osebujnoga vladanja za stolnom zasigurno mnogo godina je bilo najviše spominjano u međimurskoj stolnoteniskoj obitelji, a njegov odlazak ostavit će veliku prazninu.

Rođen je u Čakovcu 1956. godine, a  prve kontakte sa stolnoteniskim reketom imao je zajedno s  braćom Magić, Rinom Meglom, Brankom Janićem…svima kasnije poznatim igračima pod „Meglinim orehom“, da bi s ozbiljnim stolnim tenisom nastavio u Mihovljanu, a nastavio i završio u STK Čakovcu.

Svoje najbolje rezultate postigao je u mlađim kategorijamam gdje je osvajao druga mjesta na pojedinačnom pionirskom prvenstvu Zagrebačke regije i na Otvorenom prvenstvu Varaždina, osmo na Otvorenom prvenstvu Zagreba i bio među boljima na drugim turnirima što ga je u pionirskoj kategoriji svrstalo na osmo mjesto na republičkoj ranglisti za sezonu 1969/70. Dobrim rezultatima nastavio je i u juniorskoj kategoriji u kojoj je bio prvak Međimurja za sezonu 1970/71. i osvojio deveto mjesto na pozivnom turniru najboljih igrača Hrvatske, koje mjesto je ponovio i dvije sezone kasnije, a u samom vrhu je bio i na seniorskim prvenstvima Međimurja na kojima je osvojio četvrt mjesta u sezonama 1971/72. i 1973/74.

U sastavu STK Čakovca nastupao je u Hrvatskoj stolnoteniskoj ligi. Krajem 1974/75. prešao je u njemu drugi omiljeni sport – košarku, ali je i dalje iz zadovoljstva igrao stolni tenis braneći boje STK Nikole Tesle i Putjana, a obnovom Međimurskih liga u samostalnoj Hrvatskoj i drugih ekipa, na kraju i STK Čakovca, koji klub ga je proglasio i svojim počasnim članom.

U kasnijim godina nastupao je i na pojedinačnim veteranskim prvenstvima Međimurja na kojima je u sezoni 2002/2003. u svojoj kategoriji osvojio prvo, a u idućoj sezoni treće mjesto.

Na kraju ćemo pamtiti njegove maratonske mečeve i izreku koja je poznata u Međimurskim ligama, “ako nisi igral protiv Steneka, ne znaš kaj je dugi meč”.

Hvala mu za sve odigrane mečeve, setove i poene po kojima će biti zabilježen u Međimurskoj stolnoteniskoj zajednici.

Na kraju želimo izraziti i iskrenu sućut njegovoj obitelji i najbližima.

Posljedni ispraćaj našeg dragog kolege je u subotu 17.2.2024 u 14 sati na groblju Mihovljan

tekst: Franjo Flac