Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Hrvatske lige 5.kolo rezultati

U superligi jako gostoljubiv domaćin je ove sezone MSTC Čakovec. Ekipe iz Slavonije vraćaju se kući sa punim pljenom. U subotu STK Vodovod iz Osijeka je prepustio domaćinu tek jedan set te je slavio lakše od očekivanog 3:0. Filip Godina je dobro ušao u meč protiv Arbanas Josipa, te dobio prvi set,a uz malo sportske sreće je drugi u pripetavanju otišao na stranu Arbanasa, te se razigrao u trećem i četvrtom setu ostavivši Filipu tek 3 i 6 poena.

STK MSTC ČAKOVEC Čakovec – STK VODOVOD Osijek 0:3

BARIĆ Matija – BANEK Mario 0:3 (-7,-4,-6)

PANIĆ Filip – FUČEC Luka 0:3 (-5,-5,-1)

GODINA Filip – ARBANAS Josip 1:3 (4,-10,-3,-6)

U nedjelju prijepodne po rangu malo slabijom ekipom STK Cibalia Vinkovci falilo je ipak malo Superligaškog iskustva za pobjedu, iako izgleda glatka pobjeda gostiju, prisutni u dvorani se ne bi baš složili s tom konstatacijom. U prvome meču Filip Godina je pružio izvrstan otpor Davoru Lončaru, te je gost izvlačio set lopte u drugom setu te kroz pripetavanje ga osvojio dok je i jedna loptica odlučila i treći set. Matija Barić u srazu sa Jakovom Jakelićem je poveo i držao meč pod kontrolom sve do završetka četvrtog seta, kada Jakelić sa pet izvanrednih poena se vraća u pripetavanje te ga osvaja, i Barić je loše krenuo u peti set ali se vratio u napetom petom setu do rezultata 7:7, ali nažalost opet serija Jakelića za pobjedu 3:2. Filip Panić još skuplja iskustvo te je u srazu sa Josipom Jerkovićem tek u trećem setu se uspio približiti ali više nije išlo.

STK MSTC ČAKOVEC Čakovec – STK CIBALIA Vinkovci 0:3

GODINA Filip – LONČAR Davor 0:3 (-4,-13, -9)

BARIĆ Matija – JAKELIĆ Jakov 2:3 (11,-4,7,-10,-7)

PANIĆ Filip – JERKOVIĆ Josip 0:3 ( -4,-6,-9)

1.HL muški istok

I STK Pujane i STK Mihovljan su ovaj vikend bili uspješni domaćini te svi bodovi ostaju na domaćem terenu. U prijepodnevnim susretima STK Pujane je bio domaćin STK Željezničaru iz Varaždina. Rezultatom 4:2 bili su bolji domaćini, koji nisu uspjeli svladati starog lisca Belaj Damira, dok su taktičkom postavom najboljeg igrača na C Preksavec Borisu također omogućili dvije pobjede te u paru sa Šimonom Eugenom.

U Mihovljanu prijepodne je gostovala ekipa iz Trnovca Bartolovečkog, STK Visia. Nino Bujan je rutinski dobio svoje mečeve te u paru sa Matijom Srbatom, dok je odlučujuću pobjedu donio Noa Vresk.

Popodne standardna zamjena ekipa te je Putjane sa 4:1 ispratilo goste iz Trnovca Bartolovečkog, gdje se istaknuo sa dvije pobjede Šimon Eugen, te u paru sa Preksavec Borisom. Istim rezultatom je STK Mihovljan dobio ekipu STK Željezničara. Bujan Nino sa dvije pobjede te u paru sa Strbat Matijom je bio najbolji pojedinac susreta, dok je također i Strbat Matija ostao neporažen.

STK PUTJANE Čakovec – STK ŽELJEZNIČAR Varaždin 4:2

STK MIHOVLJAN Mihovljan STK VISIA Trnovec Bartolovečki 4:2

STK PUTJANE Čakovec – STK VISIA Trnovec Bartolovečki 4:1

STK MIHOVLJAN Mihovljan STK ŽELJEZNIČAR Varaždin 4:1

1.HL žene istok

U derbiju kola nažalost domaći poraz ekipe STK Hodošan od STK Mladosti iz Petrinje. Da to neće biti dan za Hodošanke vidjelo se u prvoj partiji kada je Markati Paula izgubila glatko u tri seta od Skočilović Nataše, također je i Čižmešija Barbara doživjela poraz, dok je jedinu pojedinačnu pobjedu ostvarila Poljak Bojana nad Dankić Lucijom. Nije išlo ni u paru, te u posljednjem meču kada ja Marinić Ivana tijesno dobila Markati Paulu.

Sa maksimalnim brojem bodova se iz Slavonije vraćaju Šenkovčanke. Prvo su prijepodne kod STK Pitomače domaćinu ostavile samo dva seta i dobile rezultatom 4:0, dok popodne u gostima kod druge ekipe Bjelovara, Maja Trupković, te Marta i Ana Novak još uvjerljivije sa tek prepuštenim jednim setom također ostvarile maksimalnu pobjedu.

Polovičnim uspjehom se vraća ekipa STK Mihovljana, manjak sreće su imale u Bjelovaru kod ekipe STK Bjelovar 2 te su doživjele poraz od 4:1. Jedinu pobjedu je donijela Zadravec Hana. Dok su popodne kod ekipe STK Pitomača uspjele teškom borbom lovile zaostatak te isčupale pobjedu u zadnjoj partiji. Nikolić Ivana je u zadnjoj partiji donijela pobjedu od 4:3 i bodove u Mihovljan.

STK HODOŠAN Hodošan : STK MLADOST Petrinja 1:4

STK PITOMAČA Pitomača : STK ŠENKOVEC Šenkovec 0:4

STK BJELOVAR 2 Bjelovar : STK ŠENKOVEC Šenkovec 0:4

STK BJELOVAR 2 Bjelovar : STK MIHOVLJAN Mihovljan 4:1

STK PITOMAČA Pitomača : STK MIHOVLJAN Mihovljan 3:4