Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Bilten broj 3


Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas nakon odigrana 6 kola ove 26-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2021/2022. U ovoj izazovnoj COVID-19 sezoni u prvih šest kola odigrano je 93.43% utakmica, tj. 13 utakmica su odgođene i nisu odigrane do pisanja ovog biltena, dok ih je 185 uz pridržavanje svih mjera uspješno odigrano. Uz moto „Zdravlje je na prvom mjestu“, nastavljamo dalje, gdje je cilj da uspijemo ostati zdravi i pokušamo što regularnije odigrati ovu izazovnu sezonu do kraja. Voditelji se moli ekipe da usklade termine i dogovore odgođene utakmice sljedećih tjedana kada su igrači zdravi.

Ekipa s naslovnice je STK Goričan 2, u trenutku ovog pisanja vodeća ekipa 5. lige, te izabrana na našoj facebook anketi. S lijeva na desno su Darko Gotal, Drago Šavora, Patrik Bašnec, Ivica Marton i Tomica Kos.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

Molim igrače da se pridržavaju članka 7. Koji glasi „Utakmice se igraju po pravilima ITTF-a i Pravilnika o organizaciji natjecanja HSTS-a“, naročito onog dijela koji se tiče serviranja igrača.

U prvih šest kola primijećeno je i dalje kod nekih ekipa površno ispunjavanje zapisnika utakmica. Upisati Trenutno kolo koje se igra, te naziv lige je broj i Županijska liga „Međimurske Novine“. Npr. 3. Županijska liga „Međimurske Novine“. Kod upisa igrača potrebno je upisati prezime te inicijale imena ili više slova imena da se raspoznaje koji je igrač igrao. Provjerite upisani rezultat jer su pojedini rezultati upisani sa samo 2 dobivena seta.

Kako se zapisnik i svi rezultati vode preko platforme www.natjecanje.com molim da zapisnike slikate ili skenirate na način da su ispunjeni čitko i vidljivo, te da nisu zamućeni sa minimalnim dijelom podloge na kojoj se slika. Svjestan sam da dolazi i do pogrešaka pa se križaju brojevi, precrtavaju i slično. U takvim slučajevima slobodno i prepišete na novi zapisnik da to izgleda uredno na stranici.

Još jednom ističem da se preporuča ekipama igranje u istim bojama gornjih dresova te je primijećeno da poneke ekipe ne igraju istim lopticama koje su prijavili za igranje.

Obavijest voditeljima ekipa da se pridržavaju odredbi propozicija, u prvom redu na članak 9. koji glasi: „Utakmice se u pravilu igraju subotom u 17.00 sati, osim u drugom terminu navedenom pod rezervni termin napomenom u rasporedu, te voditelju prijavljenom rezervnom terminu domaćina. Drugi termin, koji ekipe međusobno dogovore, ali najkasnije je on u utorak nakon službenoga termina te moraju započeti u točno dogovoreno vrijeme.“ Molim voditelje ekipa da kod dogovaranja termina budu tolerantni. Kako vlada ova izvanredna COVID-19 situacija za sve detalje slobodno kontaktirate voditelja, te za dogovore prije ili nakon termina je potrebno kontaktirati voditelja.