Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

2. Bilten sezone 2023/24

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljam Vas nakon odigrana 3 kola ove 28-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2023/2024. Od čega je u ovoj sezoni u prva tri kola odigrano 95.69% utakmica, tj. 4 utakmice su odgođene i nisu odigrane do pisanja ovog biltena, dok ih je 89 uspješno odigrano. Ove nam sezone nasreću COVID ne odgađa utakmice, već su tu drugi problemi sa dvoranom te druge bolesti.

Slika s naslovnice su Međimurci sa berbom pehara i medalja iz turnira u Ljutomeru 2023. Sa peharima su Josip Đuran, Vinko Legin, Jurica Godina, Đurđica Zver, Patrik Bašnec, Dražen Bubek, dok su sa medaljama oko vrata Slavko Tratnjak i Damir Ivanuša, te su još prisustvovali Anton Dodlek i Dragutin Godina. Čestitamo na osvojenim medaljama.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

Kako upozoravam svake sezone tako opet moram ponoviti način na koji se ispunjavaju zapisnici, jer su velika većina nepotpuni i površno ispunjeni. Molim da se pozornost prvo obrati na trenutno kolo koje se igra i upisuje na crtu u Kolo br.. Nakon upisanog kola upiše se liga u kojoj se ekipe natječu. Naziv lige je broj i Međimurska liga „Međimurske Novine“. Npr. 3. Međimurska liga „Međimurske Novine“. U dvije kolone se na vrhu upisuju točni nazivi ekipe domaćina i gosta, te ispod njih sastav ekipe gdje se upisuju igrači A B C, te gost postavlja svoju ekipu na X Y Z. Potrebno je upisati prezime igrača te inicijale imena ili više slova imena. Inicijali su potrebni jer u dosta ekipa ima prijavljenih igrača sa istim prezimenom, pa nakon odigrane utakmice voditelj u većini slučajeva kontaktira ekipu koji je to igrač igrao. Također je primijećeno da su pojedini rezultati bila upisana samo 2 dobivena seta, pa molim da na kraju provjerite zapisnik sa rezultatom i da li je upisani konačni rezultat. Za kraj da bi bio zapisnik valjani, potreban je potpis Kapetan A i Kapetan X na zapisnik.

Zapisnik i rezultati se i ove sezone vode preko platforme www.natjecanje.com , te molim da zapisnike slikate ili skenirate na način da su ispunjeni čitko i vidljivo, te da nisu zamućeni sa minimalnim dijelom podloge na kojoj se slika. Kod slikanja se preporuča da se koristi blic da se izbjegnu sjene. U slučaju da je na zapisniku puno pogrešaka, tipa prekriženi brojevi, imena, sastavi, tada slobodno i prepišete na novi zapisnik da to izgleda uredno na stranici.

Ekipama se preporuča igranje u istim bojama gornjih dresova, te je potrebno da ekipe  igraju istim lopticama koje su prijavili za igranje.

Posebno moram istaknuti i obavijestiti voditelje ekipa da se pridržavaju odredbi propozicija, a posebno članak 9. koji govori o terminu igranja utakmica. Stavka 1. glasi: „Utakmice se u pravilu igraju subotom u 17.00 sati, osim u drugom terminu navedenom pod rezervni termin napomenom u rasporedu, te voditelju prijavljenom rezervnom terminu domaćina. Drugi termin, koji ekipe međusobno dogovore, ali najkasnije je on u utorak nakon službenoga termina te moraju započeti u točno dogovoreno vrijeme. Molim voditelje ekipa da kod dogovaranja termina kada ne igraju u subotu, budu tolerantni i pokušaju dogovoriti drugi termin. U slučaju da se utakmica iz bilo kojega razloga ne može igrati u službenom terminu (subota) zbog npr. rada igrača u smjenama da dogovore njeno igranje prije subote, a ne da čekaju idući tjedan u kojem nemaju igrače na raspolaganju te onda zbog toga traže odgodu. Za dogovore prije ili nakon termina je potrebno kontaktirati voditelja. Odgode utakmica se odobravaju samo u izuzetnim slučajevima navedenim u članku 9. propozicija.