Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

3. kolo Međimurskih liga 2023/24 i Liga mladi

Pozdravljam Vas nakon odigranog trećeg kola sezone 2023/24 Međimurskih liga „Međimurske novine.

Djelomično uspješno je odigrano je 3. kolo Međimurskih liga „Međimurske novine“, a izgleda da sam prerano pohvalio voditelje prošlo kolo oko organizacije susreta, pa ne znam da li je ovaj put bio kriv pun mjesec, promjena računanje vremena na zimsko, južina, loše vrijeme, praznik u sredini tjedna ili neki drugi razlog koji nam je čak 8 utakmica odgodio ovo kolo, tj svaka četvrta utakmica je bila odgođena !. Jedina liga koja je kompletno kolo odigrano u zadanom roku je 2. Međimurska liga. U ovome kolu uspješniji su opet bili domaćini, koji su od samo 23 odigrane utakmice bili bolji u 14, 1 utakmica je završila neriješenim rezultatom, a u 8 susreta gosti su slavili, te je čak 8 utakmica odgođeno.

Također je i počela i “Liga mladi” koju ćemo također pratiti u ovim izvještajima.

Opet bih istaknuo članak 12 iz propozicija koji govori :

“Ekipe domaćini susreta dužne su NAJKASNIJE DO SRIJEDE DO 10.00 SATI nakon odigranih susreta voditelju liga dostaviti zapisnike s odigranih susreta.U slučaju da to ne učine kaznit će se mandatnom kaznom od 15€ … “, te ću morati obavjestiti liga odbor o ekipi koja tu dužnost ne učini, a nakon provjere sa strane voditelja o odigranoj utakmici glasi odgovor … jeeee pa mi smo odgodili utakmicu. Također i članak 9 govori o tome kada se utakmice mogu odgoditi! “Odigravanje utakmice nakon službenog termina moguće je samo u izuzetnim slučajevima, kao što su iznenadna bolest dva ili više igrača-igračica, nesretni slučajevi više igrača-igračica, neočekivani kvarovi rasvjete ili grijanja u dvorani, ali samo uz suglasnost Liga odbora. Odgođeni susreti moraju se odigrati 14 dana od službenog termina odigravanja utakmice, a ako to nije mogude odluku o terminu odigravanja donosi Liga odbor.”

Također molim da se voditelja obavjesti o svim dogovorima ili problemima koji se dese prilikom dogovora, odigravanja, rezultata, odgode utakmice.

Podsjetnik je samo da po propozicijama se odgođene utakmice moraju odigrati najkasnije 14 dana od termina odgođene utakmice, a u protivnom odluku o utkamici donosi liga odbor.

Sljedeće na što bih skrenuo pozornost je popunjavanje zapisnika. Čak 3 zapisnika od 23 utakmice su kompletno točno ispunjena. Ako krećemo od gore, prvo je potrebno upisati koje kolo je igrano, to je uspješno kod svih ekipa. Sljedeća rubrika je natjecanje. Službeno natjecanje se zove X. Međimurska liga “Međimurske novine”. Gdje X označava broj razine u kojoj ekipe igraju. Osim u ova tri zapisnika gore fali ime sponzora “Međimurske novine”, dok ima zapisnika gdje piše Županijska liga, ili ŽL, ili slične oznake. Ispod toga slijede rubrike gdje se pišu imena ekipa. Bez imena ekipa vraćam zapisnik te molim da se one upišu i to ispravno i puni naziv. Primjer je samo Šenkovec, dok puni naziv ekipe glasi ZEN-Šenkovec 2. Sljedeće su prezimena igrača, te inicijali imena. Ekipe imaju igrače sa istim prezimenima, te moram provjeravati koji igrač je igrao, s obzirom da nije naveden incijal imena. Nakon toga provjerite broj setova odigranih u meču. Desi se da je u setovima 2:2, pa iz rezultata moram provjeriti koji igrač je odnio pobjedu u tom meču. I za kraj da bi zapisnik bio valjan potreno je upisati konačni rezultat i zatražiti potpise kapetana ekipa. U novijim zapisnicima još je moguće i upisati datum i vrijeme, te mjesto odigravanja susreta.

 Molim također voditelje ili igrače u ligi da slobodno pošalju slike svojih ekipa ili svojih najboljih pojedinaca koje bi mogli objaviti na stranici te u izvještajima liga.