Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

14. kolo Međimurskih liga 2023/24 i Liga mladi

Pozdravljam Vas nakon odigranog četrnaestog kola sezone 2023/24 Međimurskih liga „Međimurske novine”.

U proteklom 14. kolu Međimurskih liga “Međimurske novine”, bilježimo djelomičan uspjeh s nekoliko zanimljivih događaja.

Jedna utakmica je odigrana izvan redovnog termina za predaju zapisnika, a prije nego što je ovaj izvještaj napisan, dok je bilo NULA odgoda susreta. Domaće ekipe dominirale su u ovom kolu, pobijedivši u 19 od 30 odigranih utakmica. Gosti su pobijedili u 7 susreta, dok su 4 susreta završilo neriješenim rezultatom.  Dva  zaostala susreti iz prethodnog kola  također odigrana, dok se jedan još mora odigrati. Ovo kolo moram POHVALITI sve voditelje, jer nije bilo nijedne odgođene utakmice. Također u šestoj ligi su odigrane sve utakmice prije utorka, tj. dobio sam posljednji zapisnik u nedjelju, te je raspored već napravljen za razigravanje već u ponedjeljak! Hvala na ovome.

U međuvremenu, “Liga mladi” je nastavljena sa jedanaestim kolom ovog tjedna, te odigranim i zaostalim susretima iz desetog kola.

Napominjemo da odgođene utakmice trebaju biti odigrane najkasnije 14 dana od datuma odgode, inače će odluku o tim susretima donijeti Liga odbor.

Posljednje kolo je odigrano u šestoj ligi te slijedi razigravanje, za mjesta 1-4, 5-8 i 9-13. Formirane su skupine od po 4, 4 i 5 ekipa ukupno.

Iz skupine A, STK Pribislavec i Mala Subotica 2 nastavljaju borbu za 1-4 mjesta. Šenkovec 6 i Zasadbreg 2 su u skupini od 5-8 mjesta. Goričan 4 i Putjane 6 se bore u skupini od 9-13 mjesta, te imaju obavezu još dodatne utakmice zbog pet ekipa u skupini.

Iz skupine B, STK Donji Kraljevec 1 i STK Pribislavec 2022 nastavljaju borbu za 1-4 mjesta. Dragoslavec Breg 2 i GSTK Prelog 3 su u skupini od 5-8 mjesta. STK Zasadbreg 3, Udruga OKUS Knezovec i Nedelišće 3 se bore u skupini od 9-13 mjesta.

Za ‘Liga mladi’ dopuštena je prijava cijele sezone, ali do 12 igrača u ekipi.

Ovog kola primijetili smo poboljšanja u načinu vođenja zapisnika, što predstavlja ključni čimbenik za učinkovito praćenje događaja u Međimurskoj ligi “Međimurske Novine”. Ipak, primjećujemo određene propuste u nekim zapisnicima, poput nedostatka naziva odigranog kola ili čak imena timova. Stoga, željeli bismo ljubazno apelirati na sve sudionike da budu pažljivi prilikom popunjavanja zapisnika i da osiguraju da su svi bitni podaci navedeni. Također, molimo vas da dodate inicijale igrača, posebno ako u timovima postoje igrači s istim prezimenom, kako bismo izbjegli eventualne nesporazume oko identifikacije.

Korisno bi bilo da voditelji ekipa budu otvoreni za dogovaranje termina utakmica, bilo za službeni termin subotom ili za rezervne termine. Vaša suradnja i tolerancija su ključni za održavanje regularnosti natjecanja i uspješan tijek lige.

U slučaju bilo kakvih odgoda ili promjena u rasporedu, molim Vas da obavezno obavijestite voditelja natjecanja kako ne bih morao sazvati liga odbor i kazniti ekipe po istome članku 11 propozicija, te da održavamo regularnost natjecanja.

Molim također voditelje ili igrače u ligi da slobodno POŠALJU SLIKE SVOJIH EKIPA ILI SVOJIH NAJBOLJIH POJEDINACA koje bi mogli objaviti na stranici te u izvještajima liga.