Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

13. kolo Međimurskih liga 2023/24 i Liga mladi

Pozdravljam Vas nakon odigranog trinaestog kola sezone 2023/24 Međimurskih liga „Međimurske novine”.

U proteklom 13. kolu Međimurskih liga “Međimurske novine”, bilježimo djelomičan uspjeh s nekoliko zanimljivih događaja. Jedna utakmica je odgođena, dok su tri utakmice odigrane izvan redovnog termina za predaju zapisnika, a prije nego što je ovaj izvještaj napisan, te za tri utakmice sam zapisnik dobio naknadno nakon termina. Domaće ekipe dominirale su u ovom kolu, pobjedivši u 17 od 29 odigranih utakmica. Gosti su pobijedili u 10 susreta, dok su dva susreta završilo neriješenim rezultatom. Također, samo jedna utakmica je odgođena. Tri zaostali susreti iz prethodnog kola su također odigrani, dok se jedan još mora odigrati.

U međuvremenu, “Liga mladi” je nastavljena sa krnjim desetim kolom ovog tjedna.

Napominjemo da odgođene utakmice trebaju biti odigrane najkasnije 14 dana od datuma odgode, inače će odluku o tim susretima donijeti Liga odbor.

Posljednje kolo nas dijeli do razigravanja, pa je svaki bod za mjesta u razigravanju bitan. Također NEMA ODGODA TE JE POSLJEDNJE KOLO POTREBNO ZAVRŠITI DO UTORKA kako bi mogao organizirati raspored razigravanja.

Za ‘Liga mladi’ dopuštena je prijava cijele sezone, ali do 12 igrača u ekipi.

Ovog kola primijetili smo poboljšanje u načinu popunjavanja zapisnika, što je iznimno važno za praćenje Međimurskih lige “Međimurske Novine”. Međutim, primjećujemo da u neki zapisnicima nedostaju nazivi odigranog kola, a neki čak nemaju ni ime ekipe. Stoga vas ljubazno molimo da, prilikom popunjavanja zapisnika, budete pažljivi i navedete sve potrebne informacije. Također, molimo vas da dodate inicijale igrača, posebno ako u ekipama postoje igrači s istim prezimenom, kako bismo izbjegli nesporazume tko je odigrao susret. Nadalje, zamolili bismo voditelje ekipa da budu otvoreni za dogovaranje termina utakmica, kako za službeni termin u subotu, te ekipe koje igraju u službenom terminu, tako i za rezervne termine. Vaša tolerancija je od važnosti za regularnost i odvijanje natjecanja.

Želim Vas ljubazno podsjetiti na Članak 12 propozicija.

“Ekipe domaćini susreta dužne su NAJKASNIJE DO SRIJEDE DO 10.00 SATI nakon odigranih susreta voditelju liga dostaviti zapisnike s odigranih susreta.”

Podsjećam Vas na važnost pravovremenog dostavljanja zapisnika nakon odigranih utakmica, stoga Vas molim da se pridržavate tog roka kako bismo mogli ažurirati rezultate i omogućiti daljnje praćenje natjecanja, te na obavezu za objavu sa našim glavnim sponzorom Međimurskim Novinama te njihovom objavom.

U ovome kolu je to čak 7 UTAKMICA koje su van termina igranja, te od 7 utakmica za njih 5 nisam dobio ni zapisnik, ni poruku o igranju van termina, kao ni bilo kakvu informaciju. Tek danas od tih 5 utakmica sam saznao da se njih 3 igra van termina dok sam dobio i 2 zaostala zapisnika.

U slučaju bilo kakvih odgoda ili promjena u rasporedu, molim Vas da obavezno obavijestite voditelja natjecanja kako ne bih morao sazvati liga odbor i kazniti ekipe po istome članku, te da održavamo regularnost natjecanja.

Molim također voditelje ili igrače u ligi da slobodno pošalju slike svojih ekipa ili svojih najboljih pojedinaca koje bi mogli objaviti na stranici te u izvještajima liga.