Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

6. Bilten sezone 2023/24 

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas nakon odigrana 12 kola ove 28-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2023/2024. Samo 4 utakmice su odgođene i nisu odigrane do pisanja ovog biltena, dok ih je 362 uspješno odigrano. COVID je otišao u prošlost pa su drugi razlozi odgode utakmica kao gripa, temperature i dogovor oko termina, te zauzetost dvorana.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

Popunjavanje zapisnika po pitanju upozorenja je pokazalo poboljšanje, ali još uvijek bih istaknuo nekoliko detalja koji bi zapisnik učinili još bolje organiziranim. Prvo, važno je upisati trenutno kolo koje se igra u gornji desni kut. Također, naziv lige treba biti jasno označen brojem i imenom lige, na primjer, “3. Međimurska liga ‘Međimurske Novine’“. Nadalje, na vrhu dvije kolone stoje imena ekipa koje igraju, s punim imenima. Kada je riječ o igračima, nužno je dodati inicijale imena nakon prezimena, kako bi se izbjegla konfuzija kod igrača s istim prezimenom. Kada su u pitanju rezultati, važno je provjeriti jesu li upisana oba dobivena seta te konačni rezultat. Konačno, da bi zapisnik bio valjan, potrebni su potpisi kapetana A i kapetana X.

Za vođenje zapisnika i rezultata i ove sezone koristimo platformu www.natjecanje.com, koja nam omogućuje jednostavno praćenje i objavljivanje rezultata. Molimo vas da slikate ili skenirate zapisnike na način da su ispunjeni čitko i jasno te da nisu zamućeni ili prekriveni minimalnim dijelom podloge, te kod slikanja koristite blic na mobitelu kako bi se anulirale sjene. U slučaju da primijetite puno pogrešaka poput prekriženih brojeva ili imena, slobodno prepišite podatke na novi zapisnik kako bi bili pregledni na platformi. Preporuča se igranje u istim bojama gornjih dresova, te istim lopticama koje su prijavili za igranje.

Posebno moram istaknuti i obavijestiti voditelje ekipa da se pridržavaju odredbi propozicija, a posebno članak 9. koji govori o terminu igranja utakmica. Stavka 1. glasi: „Utakmice se u pravilu igraju subotom u 17.00 sati, osim u drugom terminu navedenom pod rezervni termin napomenom u rasporedu, te voditelju prijavljenom rezervnom terminu domaćina. Drugi termin, koji ekipe međusobno dogovore, ali najkasnije je on u utorak nakon službenoga termina te moraju započeti u točno dogovoreno vrijeme. Molim voditelje ekipa da kod dogovaranja termina kada ne igraju u subotu, budu tolerantni i pokušaju dogovoriti drugi termin. U slučaju da se utakmica iz bilo kojega razloga ne može igrati u službenom terminu (subota) zbog npr. rada igrača u smjenama da dogovore njeno igranje prije subote, a ne da čekaju idući tjedan u kojem nemaju igrače na raspolaganju te onda zbog toga traže odgodu. Za dogovore prije ili nakon termina je potrebno kontaktirati voditelja. Odgode utakmica se odobravaju samo u izuzetnim slučajevima navedenim u članku 9. propozicija.

6 LIGA VAŽNA OBAVIJEST!

Kako se igraju posljednja dva kola, odgode utakmice više nije moguće, te se lige moraju odigrati najkasnije do 12. Ožujka 2024 kada je završetak liga prije razigravanja po grupama, kako bih mogao u srijedu (13.ožujka) poslati raspored za nastavak razigravanja.

Nakon odigranih svih 14 kola u šestoj ligi, natjecanje se nastavlja po grupama od 4 ekipe koje će tvoriti konačni poredak. Grupu za poredak od 1-4 mjesta čine ekipe na pozicijama 1 i 2 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.
Grupu za poredak od 5-8 mjesta čine ekipe na pozicijama 3 i 4 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 9-13 mjesta čine ekipe na pozicijama 5 i 6 iz 6A, te  5, 6 i 7 iz 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Ekipe  će odigrati još dvije utakmice (kod kuće i u gostima) protiv ekipa iz suprotne skupine, te će na taj način formirati novu tablicu. Plasman se utvrđuje po Članku 5 propozicija natjecanja.

Prvo i drugoplasirana ekipa iz prve grupe ima pravo nastupa u petoj ligi sljedeće sezone, dok su ostala mjesta važna ukoliko dođe do povećanja ili smanjenja broja ekipa za formiranje liga sljedeće sezone također po Članku 5 propozicija.

OBAVIJESTI:

Obavijesti voditelja “Liga mladi”

Prijava igrača veljača 2024:

Sveta Marija – Patrik Matulin, 2008

Mihovljan – Ivor Colev, 2008

GSTK Prelog – Jura Kralj, 2014