Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Superliga 9.kolo i 1.HL 11.kolo

Foto: Barić Matija i Tomislav Japec

Superliga 9.kolo

MSTC Čakovec je ovaj vikend gostvao na Jadranu.

U subotu u gostima kod STK Split, dok je u nedjelju igrao kod STK LIBERTAS MARINCOLOR u Dubrovniku.

Za prve bodove u supeligi malo je nedostajalo, tj. tek još jedna partija u Splitu.

U prvome susretu igrali su ZELJKO Dominik i GODINA Filip. Poveo je iskusni Zeljko sa osvojena prva dva seta, nakon toga Godina opušta ruku i osvaja sljedeća dva seta te izjednačava rezultat. U napetom trećem setu malo iskustvo i par poena otišli su na stranu domaćina.

BAKAČ Vedran i BARIĆ Matija igrali su drugi susret. Domaćin je poveo u prvom setu, da bi Barić osvojio sljedeća dva. Četvrti set odlazi na stranu domaćina. I kad se očekivalo da će Bakač osvojiti zadnji set i povesti, Barić je iskusno odigrao posljednji set te izjednačio rezulat na 1:1.

Treći susret igrali su KAŠIĆ Nikola i PANIĆ Filip. Panić je poveo i uzeo prvi set, te se dobro držao i do 9:9 u drugom setu, ali nažalost ga je izgubio. I sljedeća dva seta otišla su na stranu Kašić-a te domaćin vodi sa 2:1

ZELJKO Dominik i BARIĆ Matija susreli su se u četvrtom meču. Zeljko osvaja prvi set da i Barić osvojio sljedeća dva. Četvrti set ide na stranu Zeljka, te se otišlo u peti set. U izjednačujućem petom setu otišlo se do pripetavanja, ali je Barić izvukao zadnje atome snage te izjednačio na 2:2.

BAKAČ Vedran i GODINA Filip odlučivali su o pobjedniku susreta. Bakač je osvojio prva dva seta, dok se u sljedeća dva Godina sabrao te ih osvojio, te pokleknuo na kraju u petom setu.

ZELJKO Dominik – GODINA Filip (3,8,-6,-8,8) 3:2

BAKAČ Vedran – BARIĆ Matija (9,-10,-10,7,-7) 2:3

KAŠIĆ Nikola – PANIĆ Filip (-7,9,6,4) 3:1

ZELJKO Dominik – BARIĆ Matija (9,-8,-9,6,-10) 2:3

BAKAČ Vedran – GODINA Filip (9,1,-8,-15,6) 3:2

STK SPLIT Split – STK MSTC ČAKOVEC Čakovec 3:2

U u nedjelju u Dubrovniku susreli su se vodeći STK LIBERTAS MARINCOLOR iz Dubrovnika i fenjeraš MSTC Čakovec. Kako je susret išao jednosmjernim tokom, tako domaćini nisu bili gostoljubivi te našim dečkima nisu ostavili ni set.

SIMOVIĆ Miho – GODINA Filip (2,4,5) 3:0

ČIPIN Filip – BARIĆ Matija (5,8,7) 3:0

JAPEC Tomislav – PANIĆ Filip (7,11,1) 3:0

STK LIBERTAS MARINCOLOR Dubrovnik – MSTC ČAKOVEC Čakovec 3:0

1.HL “Muški”

Prošle subote na gostovanje u susjedstvo otišli su STK Putjane i STK Mihovljan, tek četvrtinski su bili uspješni.

U jutarnjem terminu kod STK Željezničara iz  Varaždina gostuovali su STK Putjane.

Bez prvog reketa doživjeli su poraz od 4:2, tek je Šimon Eugen ostao sa jednom pobjedom, dok je Lehkec Robert prvi meč dobio, a drugi izgubio, te se Čeh Michell vratio sa oba poraza.

U Trnovec Bartolovečki kod STK Visia otišla je ekipa STK Mihovljan. U napetom meču uspjeli su oba boda odnijeti u Mihovljan rezultatom 4:2. Sa dvije pobjede su se istakli Bujan Nino i Vresk Noa, dok je Strbat Matija doživio poraz.

Popodne se mijenjaju protivnici pa tako kod STK Željezničara odlazi ekipa Mihovljana.

Kapetan se malo kockao sa postavom ekipe te nažalost su doživjeli poraz. Vresk Noa i Bujan Nino su ostvarili po jednu pobjedu dok je Strbat Matija obje svoje partije izgubio. I kad se očekivao sedmi meč, Vrtar Franjo je iznenadio Vresk Nou i svladao ga, te je susret završio 4:2 za domaćina.

Kod STK Visia u Trnovcu Bartolovečkom gostovala je ekipa STK Putjane, iako u punom sastavu i popodne su doživjeli poraz. Preksavec Boris i Šimon Eugen su doživjeli po jednu pobjedu i poraz te su dobili par, dok su Lehkec Robert i Čeh Michell doživjeli po poraz te bodovi ostaju domaćinu rezultatom 4:3.

1.HL “Žene”

U Petrinju na derbi susret prvo i drugoplasirane ekipe, otišla je ekipa STK Hodošan kod domaćina STK MLADOST iz Petrinje.

Domaće cure koje još nisu doživjele poraz, lakše od očekivanog su svladale ekipu STK Hodošan rezultatom 4:1. Jedinu pobjedu je dobila Brodar Mihaela. Čižmešija Barbara i Markati Paula nažalost nisu uspjele dobiti susrete protiv iskusnijih i kvalitetnijih protivnica.

U Mihovljanu gošće iz STK Pitomače i STK Bjelovar dva odlaze sa punim pljenom i laganim pobjedama od 0:4. Razlog tome je da su priliku dobile i odigrale prve mečeve u prvoj ligi mlade Burić Nika, Cmrečki Helena i Hozjak Lucija. Hozjak Lucija je jedina uspjela ugrabiti dva seta u porazu.

U Šenkovcu u jutarnjem terminu je došla ekipa Pitomače. Domaće cure su ih svladale sa 4:1. Marta Novak se istakla sa dvije pobjede, te u paru sa Novak Anjom. Novak Anja je također dobila svoju partiju, dok je Novak Ana nažalost izgubila u pet setova.

Popodnevni termin je u Šenkovcu bio rezerviran za susret sa Bjelovarom 2. Trio Novak, Marta, Ana i Anja nisu protivnicama iz Bjelovara ostavile ni set te glatko ostvarile pobjedu od 4:0.