Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Prijave ekipa za sezonu 2023/24

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Na početku Vas pozdravljam u ulozi voditelja Međimurskih liga i moje treće sezone vođenja, te iskustvom više krećemo u novu sezonu 2023/24. Prošle sezone je došao pandemiji kraj i nastavili smo u normalnom ritmu, ali uz neke rijetke odgode utakmica, dok se nadamo da će i nova sezona proteći u normalnom ritmu.

Izvršni odbor Međimurskoga stolnoteniskog saveza na svojoj osmoj sjednici u ovom sazivu je donio odluku da prvenstvo Međimurskih liga za sezonu 2023./2024. počne u subotu 14. listopada 2022. Dok sezona počinje tjedan dana ranije premijerno prvim kolom Međimurskog kup natjecanja.
Rok za prijavu ekipa za sudjelovanje u ligi i kupu je 30. rujan 2023. Na email adrese voditelja ekipa, kao i predsjednika klubova stići će ovih dana dopis te obrazac za prijavu u natjecanju.

Kao i prošle sezone prijave je moguće ispuniti i online na linku Prijava ekipe , kao i skinuti i obrasce na toj stranici, s molbom da se oni za svaku ekipu uredno popune te se pošalju najkasnije do 30. rujna 2023 voditelju liga na email voditelj@msts.hr , poštom na adresu Čakovec, Dobriše Cesarića 15 ili na istu adresu osobno uz najavu na broj mobitela 0981738450 ili viber porukom na 0981738450.
U prijavama koje ćete dobiti je već naznačeno u kojoj ligi se koja od ekipa natječe s obzirom na plasman u prošloj sezonu, dok za novoformirane ekipe broj lige ostavite prazno.

Naknadne prijave igračica/igrača se mogu, kao i u prošloj sezoni, obavljati najkasnije do kraja godine 31.12.2023, a svaka ekipa na popisu prijava mora imati najmanje 4 igrača/igračica, te igrači ne moraju biti prijavljeni u istoj ekipi kao i prošle sezone, te iz razloga kako ne bi dolazilo do nepotrebnih odgoda susreta.

Nakon burne rasprave Članak 4 propozicija se nije mijenjao te pravo nastupa i dalje imaju svi igrači/igračice s prebivalištem u Međimurskoj županiji, a od onih koji prebivaju van Međimurja samo oni koji nisu registrirani kod Hrvatskoga stolnoteniskog saveza ili krovnoga saveza neke od drugih država. Dok ćemo za promjenu istog napraviti anketu i pripremu za sljedeću sezonu ako bude potrebe promjeniti isti članak.

Podsjećamo da ekipe u prijavi trebaju upisati nazive loptica s kojima kao domaćin igraju i toga se na utakmicama moraju pridržavati.

Svaka ekipa za utakmice u kojima je domaćin i u novoj sezoni mora prijaviti rezervni termin, da bi ekipe lakše dogovarale termine igranja, ako se utakmice iz opravdanih razloga ne mogu igrati subotom.

Međimurski kup

Novost je da se ove sezone igra i Međimurski kup, te ekipe kod prijave mogu označiti da li žele sudjelovati u ovome natjecanju. Prvo kolo se igra prije početka prvenstva 7.10.2023 godine, dok drugo sljedi 11.11.2023 godine. Sljedeća kola se igraju nakon nove godine te će biti objavljena naknadno.
Sistem igranja je kostur tj. direkno na ispadanje do konačnog pobjednika.
Prvih 16 nositelja određeno je prema poredku u Međimurskim ligama prošle sezone u ligi, dok će se ostali odrediti i izvući nasumičnim odabirom. Sistem igranja je isti kao i u Međimurskim ligama, dok u slučaju neriješenog rezultata, pobjednika određuje broja setova, te nakon toga broj poena. Zato je svaki poen u kupu važan! Odgoda kup utakmice nema, te se mora odigrati do kraja termina za utakmicu.
Najbolji osvajaju pehar, te medalje.

Kotizacija za sve ekipe kao i za novo prijavljene iznosi 40€ po ekipi, a potrebno je na žiro račun Međimurskoga stolnoteniskog saveza kod Erste&Steiermarkische banke broj HR30 2402006-1100091911 kotizaciju uplatiti najkasnije do 31. listopada tekuće godine. Kotizacije za kup nema.

Svim ekipama, igračicama i igračima želimo puno uspjeha u dolazećoj sezoni.

Voditelj liga
Denis Tratnjak