Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Međimurski Kup, rezultati osmine i četvrtfinala

Prije početka proljetnog dijela Međimurskih liga odigrana su dva kola kupa, tj. osmina finala i četvrftinale premijernog natjecanja ove sezone, 1. Međimurski kup.
Evo pregleda osmine finala i četvrtfinala

Osmina finala

STK Putjane Restart – ŠŠK ČAK Čakovec 8:2
Prošlogodišnji osvajači 1. Međimurske lige lako su prošli i ovu prepreku, a pomoglo im je i neigranje prvog igrača protivničke ekipe Nine Bašeka. Dean Lajtman i Eugen Šimon su se istaknuli tricama u ovome susretu, dok je i priliku sa klupe dobio i Tomislav Babić.

STK Goričan 1 – HE-DRA 1 Draškovec 5:5 * Setovi :[20:18] u korist ekipe Goričan 1
Neizvjestan susret se odigrao u Goričanu. Kako je konačni rezultat završio 5:5, gledalo se sljedeći kriterij, a to je broj setova koji je za dva više osvojena seta otišao na strtanu domaćina. Kod domaćina se istaknuo Dario Grd koji je ušao kao zamjena i ostao neporažen u ovome susretu, dok je Tihomir Kovač tricom u redovima gostiju bio najzaslužniji za neriješeni rezultat.

Mihovljan 3 Primabiro – Čakovec 2 Euroland 7:3
U susretu u Mihovljanu, domaćini su bili bolji te prolaze u sljedeći krug. Robert Mikac i Miroslav Magdalenić su svaki sa po tri pobjede, te pobjedom u paru odveli svoju ekipu u sljedeću razinu natjecanja.

STK Donji Kraljevec 2 – STK Hodošan 1 3:7
U Donjem Kraljevcu, bez izgubljene partije u redovima gostiju su bili Davor Vidović i Paula Markati, kako pojedinačne, tako i one u paru, te su svojoj ekipi STK Hodošan osigurali prolazak u četvrftinale.

Čakovec 1 – STK Mihovljan 7:3
Mlada ekipa Mihovljana, osakačena bolestima i u znatno slabijem sastavu je stigla na gostovanje kod starih lisca iz ekipe Čakovec 1. Božidar Krnjoul se istaknuo tricom i bio najbolji u redovima domaćina, te se domaća ekipa visokom pobjedom plasirala u sljedeći krug.

STK Putjane Pinky-S – Kos-Kotoriba 2 6:4
Napeti susret se igrao do zadnjeg meča u Putjanama u kojem je Lehkec svladao Čukulica za pobjedu. U redovima ekipe Kos-Kotoriba istaknuo se tricom Stjepan Vidović, ali samo je ublažio poraz, te domaćini idu dalje u četvrftinale.

Nedelišće 1 – USTA Belica 1 3:7
Napeti susret između dva prvoligaša ovaj put je otišao na stranu gostiju iz USTA Belica. Miljenko Vračar je bio sa tri pobjede u gostujućoj ekipi najzaslužniji za plasman u četvrtfinale.

HE-DRA 2 Draškovec – ZEN-Šenkovec 2 0:10
Čista desetka favorizirane gostujuće ekipe za prolaz u četvrftinale. Kolika je bila premoć gostiju govori i podatak da su domaćini osvojili samo četiri seta u cijelom susretu.

Četvrtfinale

STK Putjane Restart – STK Goričan 1 7:3
visoka pobjeda domaćina i plasman u polufinale. Gosti su uspjeli pružiti minimalni otpor kod raspoloženih domaćina kod kojih je Dean Lajtman ostvario tricu dok je Boris Preksavec ostao neporažen.

STK Hodošan 1 – Mihovljan 3 Primabiro 6:4
Tijesna pobjeda u napetome susretu do posljednjeg poena u Hodošanu. Kod gostiju je raspoloženi bio Robert Mikac sa tri pobjede te također pobjedom u paru, dok ostatak ekipe mu nije pomogao pobjedom.
Kod domaćina se istaknuo timski duh te su se zasluženo plasirali u polufinale.

Čakovec 1 – STK Putjane Pinky-S 4:6
U Čakovcu u dvorani kod “NK Sloge”, odigran je najzanimljivi susret ovog kupa. U njemu nije bilo neporaženog igrača, što je doprinjelo napetosti ovog susreta. Posljednji bod je donio Tomislav Koprivec u pobjedi na Mariom Uršanićem koji nije imao svoj dan u ovome susretu, te se gostujuća ekipa Putjane Pinky-S plasirala u polufinale.

USTA Belica 1 -ZEN-Šenkovec 2 1:9
Gosti iz ZEN-Šenkovec nastavili niz iz osminefinala, te su domaćinima prepustili samo jedan meč. Sve je već bilo gotovom nakon prvog kruga. Kod gostiju su se istakli Matija Barić i Filip Godina sa po tri pobjede, dok je jedinu pobjedu domaćinima donio Miljenko Vračar u susretu sa Zoranom Vidovićem.

Parovi polufinala sa izvučenim domaćinstvima 6.4.2024:

STK Hodošan – Putjane Restart
STK ZEN-Šenkovec 2 – STK Putjane Pinky-S