Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Bilten broj 6 sezona 2022/23

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas nakon odigrana 12 kola ove 27-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2022/2023. Još nije proglašen kraj COVID-19 pandemije, ali uvjeti i mjere su oslabile, pa lakše igramo ovu sezonu. Samo 4 utakmice su odgođene i nisu odigrane do pisanja ovog biltena, dok ih je 380 uspješno odigrano. Ove nam sezone virus COVID-a na sreću ne odgađa utakmice, već gripa, temperature i dogovor oko termina te zauzetost dvorana.

Lice s naslovnice je Matija Volf. Igrač STK Mihovljana, koji bilježi zapažene rezultate na državnoj razini, te u ovome trenutku drži drugo mjesto u kategoriji mlađih kadeta, te je također u top 12 kadeta.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

Ispunjavanje zapisnika na upozorenja se moram priznati popravilo, međutime i dalje moram upozoriti na sitnice koje čine zapisnik boljih i preglednijim. Upisati trenutno kolo koje se igra u gornji desni kut. Naziv liga treba biti broj i Međimurska liga „Međimurske Novine“. Npr. 3. Međimurska liga „Međimurske Novine“. Na vrhu dviju kolona stoje imena ekipa koje igraju, sa punim nazivom ekipe. Kod igrača su potrebni i incijali imena nakon prezimena igrača. Inicijali su potrebni jer ima u ekipi prijavljenih igrača sa istim prezimenom, pa nakon odigrane utakmice voditelj  kontaktira ekipu koji je to igrač igrao. Pojedini rezultati su upisani samo 2 dobivena seta, pa molim da na kraju provjerite zapisnik sa rezultatom i da li je upisani konačni rezultat. Za kraj da bi bio zapisnik valjani, potreban je potpis Kapetan A i Kapetan X na zapisnik.

Zapisnik i rezultati se i ove sezone vode i objavljuju preko platforme www.natjecanje.com, te molim da zapisnike slikate ili skenirate na način da su ispunjeni čitko i vidljivo, te da nisu zamućeni sa minimalnim dijelom podloge na kojoj se slika. U slučaju da je na zapisniku puno pogrešaka, tipa prekriženi brojevi, imena, sastavi, tada slobodno i prepišete na novi zapisnik da to izgleda uredno na stranici.

Preporuča se igranje u istim bojama gornjih dresova, te istim lopticama koje su prijavili za igranje.

Posebno moram istaknuti i obavijestiti voditelje ekipa da se pridržavaju odredbi propozicija, a posebno članak 9. koji govori o terminu igranja utakmica. Stavka 1. glasi: „Utakmice se u pravilu igraju subotom u 17.00 sati, osim u drugom terminu navedenom pod rezervni termin napomenom u rasporedu, te voditelju prijavljenom rezervnom terminu domaćina. Drugi termin, koji ekipe međusobno dogovore, ali najkasnije je on u utorak nakon službenoga termina te moraju započeti u točno dogovoreno vrijeme. Molim voditelje ekipa da kod dogovaranja termina kada ne igraju u subotu, budu tolerantni i pokušaju dogovoriti drugi termin. U slučaju da se utakmica iz bilo kojega razloga ne može igrati u službenom terminu (subota) zbog npr. rada igrača u smjenama da dogovore njeno igranje prije subote, a ne da čekaju idući tjedan u kojem nemaju igrače na raspolaganju te onda zbog toga traže odgodu. Za dogovore prije ili nakon termina je potrebno kontaktirati voditelja. Odgode utakmica se odobravaju samo u izuzetnim slučajevima navedenim u članku 9. propozicija.

6 LIGA VAŽNA OBAVIJEST!

Kako se igraju posljednja dva kola, odgode utakmice više nije moguće, te se lige moraju odigrati najkasnije do 8. Ožujka 2023 kada je završetak liga prije razigravanja po grupama, kako bih mogao u srijedu poslati raspored za nastavak razigravanja.

Nakon odigranih svih 14 kola u šestoj ligi, natjecanje se nastavlja po grupama od 4 ekipe koje će tvoriti konačni poredak. Grupu za poredak od 1-4 mjesta čine ekipe na pozicijama 1 i 2 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.
Grupu za poredak od 5-8 mjesta čine ekipe na pozicijama 3 i 4 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 9-12 mjesta čine ekipe na pozicijama 5 i 6 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 13-15 mjesta čine ekipe na pozicijama 7 iz 6A lige i pozicijama 7 i 9 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Ekipe  će odigrati još dvije utakmice (kod kuće i u gostima) protiv ekipa iz suprotne skupine, te će na taj način formirati novu tablicu. Plasman se utvrđuje po Članku 5 propozicija natjecanja. Prvo i drugoplasirana ekipa iz prve grupe ima pravo nastupa u petoj ligi sljedeće sezone, dok su ostala mjesta važna ukoliko dođe do povećanja ili smanjenja broja ekipa za formiranje liga sljedeće sezone također po Članku 5 propozicija.