Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Bilten br2 za sezonu 2022/23

O B A V I J E S T I   V O D I T E LJ A

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas nakon odigrana 3 kola ove 27-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2022/2023. Od čega je u ovoj izazovnoj COVID-19 sezoni u prva tri kola odigrano 97.91% utakmica, tj. samo 2 utakmice su odgođene i nisu odigrane do pisanja ovog biltena, dok ih je 94 uspješno odigrano. Iako ne tako intenzivan kao prošle godine, i ove nam sezone virus COVID-a odgađa utakmice, ali srećom u manjem broju.

Lice s naslovnice je Tomislav Koprivec. Davne 1979 se popeo na tron na Prvenstvu Međimurja, dok još aktivno nastupa u 1. Županijskoj ligi za ekipu Putjane MLD (Međimurski lepi dečki), te je i njihov voditelj i kapetan.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

I ove sezone moram ponoviti da je kod nekih ekipa dosta površno ispunjavanje zapisnika utakmica. Molim da se pozornost prvo obrati na trenutno kolo koje se igra i upisuje na crtu u Kolo br.. Nakon upisanog kola upiše se liga u kojoj se ekipe natječu. Naziv lige je broj i Međimurska liga „Međimurske Novine“. Npr. 3. Međimurska liga „Međimurske Novine“. U dvije kolone se na vrhu upisuju točni nazivi ekipe domaćina i gosta, te ispod njih sastav ekipe gdje se upisuju igrači A B C, te gost postavlja svoju ekipu na X Y Z. Potrebno je upisati prezime igrača te inicijale imena ili više slova imena. Inicijali su potrebni jer u dosta ekipa ima prijavljenih igrača sa istim prezimenom, pa nakon odigrane utakmice voditelj  kontaktira ekipu koji je to igrač igrao. Također kod zamjena i prepisivanja igrača primijećeno je da su pojedini igrači upisani u krivu kolonu. Ako igrač počinje na X, on mora i završiti isto na X, te ako se zamjenjuje na X, u sljedećem krugu također igra na toj poziciji. Također je primijećeno da su pojedini rezultati bila upisana samo 2 dobivena seta, pa molim da na kraju provjerite zapisnik sa rezultatom i da li je upisani konačni rezultat. Za kraj da bi bio zapisnik valjani, potreban je potpis Kapetan A i Kapetan X na zapisnik.

Zapisnik i rezultati se i ove sezone vode preko platforme www.natjecanje.com , te molim da zapisnike slikate ili skenirate na način da su ispunjeni čitko i vidljivo, te da nisu zamućeni sa minimalnim dijelom podloge na kojoj se slika. U slučaju da je na zapisniku puno pogrešaka, tipa prekriženi brojevi, imena, sastavi, tada slobodno i prepišete na novi zapisnik da to izgleda uredno na stranici.

Ekipama se preporuča igranje u istim bojama gornjih dresova, te je potrebno da ekipe  igraju istim lopticama koje su prijavili za igranje. Posebno moram istaknuti i obavijestiti voditelje ekipa da se pridržavaju odredbi propozicija, a posebno članak 9. koji govori o terminu igranja utakmica. Stavka 1. glasi: „Utakmice se u pravilu igraju subotom u 17.00 sati, osim u drugom terminu navedenom pod rezervni termin napomenom u rasporedu, te voditelju prijavljenom rezervnom terminu domaćina. Drugi termin, koji ekipe međusobno dogovore, ali najkasnije je on u utorak nakon službenoga termina te moraju započeti u točno dogovoreno vrijeme. Molim voditelje ekipa da kod dogovaranja termina kada ne igraju u subotu, budu tolerantni i pokušaju dogovoriti drugi termin. U slučaju da se utakmica iz bilo kojega razloga ne može igrati u službenom terminu (subota) zbog npr. rada igrača u smjenama da dogovore njeno igranje prije subote, a ne da čekaju idući tjedan u kojem nemaju igrače na raspolaganju te onda zbog toga traže odgodu. Za dogovore prije ili nakon termina je potrebno kontaktirati voditelja. Odgode utakmica se odobravaju samo u izuzetnim slučajevima navedenim u članku 9. propozicija.