Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

3. kolo Međimurskih liga „Međimurske novine“

Pozdravljam Vas nakon odigranog trećeg kola sezone 2022/23 Međimurskih liga „Međimurske novine.

Iako ne tako intenzivne mjere protiv korona virusa kao prošle sezone, ali još uvijek prisutnoga uspješno je odigrano je 3. kolo Međimurskih liga „Međimurske novine“. U ovome kolu uspješnije su bile domaće ekipe, koje su od 29 odigranih utakmica bile bolje u njih 13, 6 utakmica je završilo neriješeno, a u 10 susreta sa oba boda se vraćaju gostujuće ekipe, dok su tri utakmice odgođene. Odigrane su i  zaostale utakmice prvog I drugog kola.

Podsjetnik je samo da po propozicijama se odgođene utakmice moraju odigrati najkasnije 14 dana od termina odgođene utakmice.

Par pitanja koje sam primio proteklog tjedna, a nisu nesvakidašnja pa bih ih istaknuo. Jedno pitanje je bilo da li igrač nakon što je odigrao utakmicu za ekipu “A”, može promijeniti na polusezoni ili tijekom aktualne sezone I igrati za ekipu “B”.  Članak 4 propozicija govori o tome da igrač odnosno igračica može tokom sezone igrati samo za jednu ekipu, tj. Ako nisu odigrali ni jednu utakmicu mogu u stanci između prvog I drugog dijela prvenstva promijeniti ekipu zaključno do datuma 31.12.2022. U slučaju da je igrač igrao samo parove također se smatra da je nastupio za tu ekipu. Drugo pitanje se tiče promjene reketa tijekom susreta. U razgovoru sa međunarodnim sucem koji mi je rastumačio pravila, ako se reket ošteti  tokom igre ili slučajno, tada se može zamijeniti reketom koji je u skladu sa ittf oznakama na reketu i drvo i gume su odobrene od ittf zajednice, te ne moraju gume i drvo biti isto ili slično od oštećenog. Ukoliko je postojala namjera da se promjeni reket, namjerno udaranje po stolu, iz ljutnje ga potrgal na pola ili slično, tada nema pravo zamjene reketa i protivnik odnosi pobjedu. Sa novim reketom slobodno nastavi igranje sljedećeg susreta. Svaki pojedinačni susret igrač može, a I ne mora igrati sa različitim reketom.

Kako u ligama nema suca te naizmjenično sude igrači, u slučaju konflikta dogovorno se rješava između igrača, nakon toga i kapetana ekipa. Hvala svima koji poštuju fair play stolnoteniske igre.

Molim također voditelje ili igrače u ligi da slobodno pošalju slike svojih ekipa ili svojih najboljih pojedinaca koje bi mogli objaviti na stranici te u izvještajima liga.