Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

7. Bilten sezone 2023/24 

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas nakon odigrana 15 kola ove 28-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2023/2024. Samo 1 utakmica je odgođena i nije odigrana do pisanja ovog biltena. COVID je otišao u prošlost pa se nadamo i odgode utakmica.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

Primijetili smo da su naši zapisnici ovog kola izgledali organiziranije i preciznije, što je svakako pozitivan pomak. No, kao i uvijek, postoje neki detalji koji bi ih mogli učiniti još boljima. Naime, istaknuli bismo važnost istaknutog trenutnog kola i jasnog naziva lige na samom vrhu zapisnika. Također, uočili smo da je ključno da imena ekipa i igrača budu napisana čitko i jasno, uz dodatak inicijala imena iza prezimena igrača kako bismo izbjegli bilo kakve zabune. Bitno je i provjeriti jesu li rezultati točno upisani te osigurati potpise kapetana A i kapetana X kako bi zapisnik bio valjan.

Kada je riječ o vođenju zapisnika, koristimo platformu www.natjecanje.com, koja nam olakšava praćenje i objavljivanje rezultata. Molimo vas da pri slikanju ili skeniranju zapisnika pazite da su čitko ispunjeni te da nisu zamućeni ili prekriveni dijelom podloge kako bi se izbjegli bilo kakvi nesporazumi. Preporučujemo također i da se za utakmice koriste iste boje dresova i loptica koje su prijavljene za igru.

Nadalje, želimo naglasiti važnost poštivanja propozicija, posebno glede termina odigravanja utakmica. Tolerancija i otvorenost za dogovore ključni su za uspješno odvijanje natjecanja. Podsjećamo voditelje ekipa da odgode utakmica odobravaju samo u iznimnim slučajevima, sukladno propozicijama. Važno je da termini budu dogovoreni unaprijed i da se poštuju kako bi se izbjegli kasniji problemi i nejasnoće. U slučaju da se utakmica iz bilo kojega razloga ne može igrati u službenom terminu (subota) zbog npr. rada igrača u smjenama da dogovore njeno igranje prije subote, a ne da čekaju idući tjedan u kojem nemaju igrače na raspolaganju te onda zbog toga traže odgodu. Za dogovore prije ili nakon termina je potrebno kontaktirati voditelja. Odgode utakmica se odobravaju samo u izuzetnim slučajevima navedenim u članku 9. propozicija.

6 LIGA!

Posljednje kolo je odigrano u šestoj ligi te slijedi razigravanje, za mjesta 1-4, 5-8 i 9-13. Formirane su skupine od po 4, 4 i 5 ekipa ukupno.

Iz skupine A, STK Pribislavec i Mala Subotica 2 nastavljaju borbu za 1-4 mjesta. Šenkovec 6 i Zasadbreg 2 su u skupini od 5-8 mjesta. Goričan 4 i Putjane 6 se bore u skupini od 9-13 mjesta, te imaju obavezu još dodatne utakmice zbog pet ekipa u skupini.

Iz skupine B, STK Donji Kraljevec 1 i STK Pribislavec 2022 nastavljaju borbu za 1-4 mjesta. Dragoslavec Breg 2 i GSTK Prelog 3 su u skupini od 5-8 mjesta. STK Zasadbreg 3, Udruga OKUS Knezovec i Nedelišće 3 se bore u skupini od 9-13 mjesta.

Prvo i drugoplasirana ekipa iz prve grupe ima pravo nastupa u petoj ligi sljedeće sezone, dok su ostala mjesta važna ukoliko dođe do povećanja ili smanjenja broja ekipa za formiranje liga sljedeće sezone također po Članku 5 propozicija.

P R O P O Z I C I J E TOP 12

1. Turniri će se igrati U SUBOTU 6. TRAVNJA 2024. GODINE za 1-5 lige, dok U NEDJELJU 7. TRAVNJA 2024. GODINE za 6. ligu u dvoranama organizatora i vremenima navedenih uz popise pozvanih igrača i pričuva u nastavku.

2. PRAVO NASTUPA na turnirima ima prvih 12 igrača/ica iz svake od 7 Međimurskih liga Međimurske novine prema rang listama uspješnosti u prvih 16 kola u sezoni 2023/2024., a svi igrači/ce na listama plasirani od 13. do 26. mjesta su pričuve. U šestoj ligi se zbog spajanja A i B liga igra Top 16 , dok su igrači plasirani od 17. do 32 mjesta pričuve.

3. SUSTAV IGRANJA: u 4 skupine od po 3 natjecatelja iz kojih prvo i drugo plasirani kup sustavom razigravaju za svako mjesto od 1. do 8., a treće plasirani za svako mjesto od 9. do 12. Prvo, drugo i treće plasirani nagrađuju se medaljama Međimurskoga stolnoteniskog saveza.

U šestoj ligi zbog sudjelovanja 16 igrača igraju se 4 skupine od po 4 natjecatelja, od kojih prvo i drugoplasirani kup sistemom razigravaju za svako mjesto od 1. Do 8, a treće i četvrto plasirani za svako mjesto od 9. do 16.

4. PRIJAVNINA je 3€  po igraču/igračici, a uplaćuje se organizatorima na turnirima,

5. ROK ZA PRIJAVE voditelju liga na voditelj@msts.hr ili mobitel 0981738450 (sms, viber, whatsapp) je četvrtak 4. travanj 2024. godine do ponoći. Obavezno se prijavljuju i pričuve, koje će se redom pozivati u slučaju potrebe.

OBAVIJESTI:

Obavijesti voditelja “Liga mladi”

Prijava igrača ožujak 2024:

Goričan 2 – Lovro Majc, 2011

Goričan 2 – Teo Jurčec, 2011

VODITELJ ŽUPANIJSKIH LIGA:

DENIS TRATNJAK, Čakovec, Dobriše Cesarića 15 mob.  098/1738450 email: voditelj@msts.hr