Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

16. kolo Međimurskih liga 2023/24 i Liga mladi

Pozdravljam Vas nakon odigranog šesnaestog kola sezone 2023/24 Međimurskih liga „Međimurske novine”, te Vam želim sretan Uskrs i Uskršnje blagdane.

U proteklom 16. kolu Međimurskih liga “Međimurske novine”, bilježimo djelomičan uspjeh s nekoliko zanimljivih događaja.

Jedna utakmica je odigrana izvan redovnog termina za predaju zapisnika, a prije nego što je ovaj izvještaj napisan, dok je su dva susreta odgođena. Domaće ekipe bile su bolje u ovom kolu, pobijedivši u 16 od 30 odigranih utakmica. Gosti su pobijedili u 12 susreta, dok su 2 susreta završilo neriješenim rezultatom. Odigrano je drugo, tj. šesnaesto kolo šeste lige sa razigravanja također.

U međuvremenu, “Liga mladi” je nastavljena sa trinaestim kolom ovog tjedna, te jedna utakmica će se odigrati naknadno, dok evo prilike odigrati zaostale utakmice tokom školskih Uskršnjih blagdana.

Napominjemo da odgođene utakmice trebaju biti odigrane najkasnije 14 dana od datuma odgode, inače će odluku o tim susretima donijeti Liga odbor.

Slijedi nam pauza uoči Uskršnjih blagdana kada se ne igra redovito kolo, nakon čega se igra polufinale kupa, te top 12/16 pojedinačni turniri. Svi detalji o turnirima su objavljeni na stranici msts.hr. Također će se igrati i top 16 turnir za ligu mladi, dok će datum biti utvrđen naknadno.

Nakon toga nam slijede posljednja dva kola. Moram istaknuti da u POSLJEDNJA DVA KOLA NEMA ODGODE UTAKMICA !,  tako da utakmice dogovorite na vrijeme, te predate zapisnik na vrijeme, kako bi se održala regularnost natjecanja.

Za ‘Liga mladi’ dopuštena je prijava cijele sezone, ali do 12 igrača u ekipi.

Primijetili smo poboljšanja u vođenju zapisnika ovog kola Međimurske lige “Međimurske Novine”, što je ključno za praćenje utakmica. Ipak, uočeni su propusti poput nedostatka naziva kola i imena timova. Molimo sve sudionike da pažljivo popune zapisnike s bitnim podacima i dodaju inicijale igrača radi jasnoće. Također, potičemo voditelje ekipa da budu fleksibilni oko dogovora termina utakmica, jer suradnja i tolerancija ključni su za uspješno natjecanje. Molim također voditelje ili igrače u ligi da slobodno POŠALJU SLIKE SVOJIH EKIPA ILI SVOJIH NAJBOLJIH POJEDINACA koje bi mogli objaviti na stranici te u izvještajima liga.