Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

8. kolo Međimurskih liga 2023/24 i Liga mladi

Pozdravljam Vas nakon odigranog osmog kola sezone 2023/24 Međimurskih liga „Međimurske novine”.

Djelomično uspješno je odigrano je 8. kolo Međimurskih liga „Međimurske novine“ u svim ligama,  ovo kolo su odgođene 4 utakmice, ali su i sve zaostale utakmica odigrane u roku odgode, te su i tri utakmice odigrane nakon termina, a prije pisanja ovog izvještaja. U ovome kolu gosti bili bolji, te je u 27 odigranih utakmica domaćin bio bolji u njih 9, dok je 14 utakmica završilo pobjedom gostiju, a neriješeno je završilo 4 utakmica, te su 4 utakmice odgođene. Odigrano je i pet zaostalih utakmica.

Odigrano je i šesto kolo  “Liga mladi”.

Sada je stigla i službena potvrda da ekipa GSTK Prelog 4 ODUSTAJE od daljnjeg natjecanja u 6A Međimurskoj ligi. Po članku 6. propozicija koji govori o istupanju iz lige, ekipa je odigrala manje od polovice natjecanja u ligi, te se nažalost svi njihovi dosadašnji rezultati brišu. Raspored ostaje do kraja isti,  s time da ekipa koja je trebala igrati protiv GSTK Prelog 4 je u tome kolu slobodna.

Molim da se voditelja obavijesti o svim dogovorima ili problemima koji se dese prilikom dogovora, odigravanja, rezultata, odgode utakmice. Nažalost u ovome kolu nisam bio obaviješten o svim utakmicama koje su se odigrale nakon termina. Na upit i posljednju šansu da mi pošalju zapisnik, odgovor „je mi igramo u četvrtak, pa ti pošaljemo“ !?! a nakon toga u četvrtak su i bolesni gosti pa se nije odigralo, već je dogovorena odgoda od voditelja ekipa, ali bez naznake drugog dogovorenog termina, koji nadam se neće biti na Badnjak ili Štefanje. Istaknuo bih da ubuduće bolje da se dogovor vrši na početku tjedna prije sljedećeg kola, te da se izbjegavaju utakmice krajem termina, jer zbog bolesti pojedinih igrača će biti opet tražena odgoda susreta.

Podsjetnik je samo da po propozicijama se odgođene utakmice moraju odigrati najkasnije 14 dana od termina odgođene utakmice, a u protivnom odluku o utakmici donosi liga odbor.

Podsjetnik također na Članak 4 da se prijava igrača u ekipu može izvršiti do 31.Prosinca 2023 godine, te se prijave nakon toga termina neće uvažavati, pa apeliram na ekipe da potraže i zamjenu i alternativu ako imate 4 igrača u ekipi, a već je pola ekipe ozlijeđeno kako mi se znate žaliti na prilikom odgoda utakmica.

Nakon što sam pohvalio zapisnike u prošlome kolu, ovo kolo malo smo se opustili pa moram napomenuti standardne greške. Ta pa molim da još jedanput provjerite zapisnik prije slanja, da li je upisano koje KOLO je igrano, sljedeće na redu je 9.kolo, ime lige u kojoj igrate sa sponzorom, X. Međimurska liga “Međimurske novine”, puni nazivi imena ekipa koje igraju, prezimena igrača obavezno sa inicijalima igrača, kako voditelj ne bi trebao kasnije provjeravati koji igrač je igrao ako u ekipi postoje igrači sa istim prezimenima. Provjerite i broj setova odigranih u meču, da se ne dese pobjede sa dva seta,   te na kraju da zapisnik bude valjan trebaju biti i potpisi oba kapetana ekipa. U novim zapisnicima još postoji linija za zapisati datum, vrijeme i mjesto igranja utakmice, pa također i taj dio možete ispuniti.

 Molim također voditelje ili igrače u ligi da slobodno POŠALJU SLIKE SVOJIH EKIPA ILI SVOJIH NAJBOLJIH POJEDINACA koje bi mogli objaviti na stranici te u izvještajima liga.