Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Superliga 7.kolo i 1.Hrvatska liga 9.kolo muški i žene

SUPERLIGA 7.kolo
U subotu u dvorani Treće Osnovne Škole u Čakovcu odigran je meč 7. kola superlige. U goste domaćinu MSTC Čakovec stigli su susjedi iz Varaždina ekipa STK STARR-a. U provme dijelu su sa glatkih 3-0 bili bolji Varaždinci, dok su u ovome susretu također opravdali ulogu favorita.
U prvome meču sastali su se PANIĆ Filip i HORVAT Nikola. U prva dva seta Horvat je prepustio tek 8 poena Paniću, dok je treći dobio u pripetavanju, te gosti otvaraju susret pobjedom.
U drugome meču domaći BARIĆ Matija suprostavio se REĐEP Ronaldu. Iskusniji gost dobija sa 3:0, tek sa nešto problema u drugome setu.
U trećem meču GODINA Filip se susreo sa mladim COLEV Ivorom. Iskusniji Godina dobija glatko u tri seta te smanjuje ukupni rezultat na 2:1.
U četvrtome meču REĐEP Ronald se nije dao iznenaditi od PANIĆ Filipa, te glatko dobija prepustivši domaćinu jako mali broj poena i odnosi bodove u Varaždin.

STK MSTC ČAKOVEC Čakovec – STK STARR Varaždin 1:3

PANIĆ Filip – HORVAT Nikola (2 : 11 , 6 : 11 , 10 : 12) 0 : 3
BARIĆ Matija – REĐEP Ronald (7 : 11 , 10 : 12 , 5 : 11) 0 : 3
GODINA Filip – COLEV Ivor (11 : 4 , 11 : 8 , 11 : 6 ) 3 : 0
PANIĆ Filip – REĐEP Ronald (1 : 11 , 3 : 11 , 1 : 11) 0 : 3

1.Hrvatska liga “Muški” 9.kolo
Na gostovanje kod ekipa STK SLAVONSKI BROD i STK i STK BRESTOVAC u 9.kolu uputile su se ekipe STK MIHOVLJAN i STK PUTJANE.
U prijepodnevnim susretima STK SLAVONSKI BROD je bio bolji sa 4-2 od ekipe STK PUTJANE, uz dvijem pobjede PREKSAVEC Borisa, dok LAJTMAN Dean i ŠIMON Eugen su doživjeli poraze bez osvojenog seta.
Ekipa Mihovljana je u Brestovcu svladala domaćina STK BRESTOVEC sa 4-1, te su STRBAT Matija, VRESK Noa i BUJAN Nino dobili sve pojedinačne susrete, a doživjeli poraz samo u paru.
U popodnevnim satima u Brestovcu pobjeda gostiju ekipe STK PUTJANE sa 4-2. Dvije pojedinačne pobjede PREKSAVEC Borisa te po jedna pojedinačna LAJTMAN Deana i ŠIMON Eugena bile su dovoljne za povratak sa dva boda.
U Slavonskome Brodu u derbiju susjeda na tablici, oba boda je uzela ekipa STK MIHOVLJAN rezultatom 3:4. Taktička postava sa prednošću mladih na poziciji X i Y, dok je iskusni BUJAN igrano na Z je urodila plodom, te je BUJAN Nino sa dvije pobjede te VRESK Noa i STRBAT Matija sa jednom bili dovoljne za ukupno četiri pobjede i dva boda koja se vraćaju u Mihovljan.

1.Hrvatska liga “Žene” 9.kolo
U Hodošan je stigla ekipa VODOVODA iz Osijeka. Nakon poraza naših cura u jesenskome dijelu, u ovome kolu su ipak u jačem sastavu visoku pobjedu ostvarile cure iz STK Hodošan. Raspoložena MARKATI Paola nije gostima ostavila set u dvije pojedinačne pobjede te u paru sa BRODAR Mihaelom, te je još jednu pojedinačnu pobjedu ostvarila BRODAR Mihaela. Rezultat na kraju susreta je glasio 4:1 za domaće cure.
U goste kod vodeće Petrinje su stigle naše ekipe STK Šenkovec i STK Mihovljan. Nažalost obje ekipe su doživjele poraz od 4:0. Puno kvalitetnija ekipa domaćina koja je još bez poraza ove sezone, Šenkovčankama je prepustila 2 seta, dok Mihovljančankama samo 1 set.