Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Polufinale – 1. Međimurski kup: STK Hodošan 1 i ZEN Šenkovec 2 finalisti

Odigrani su polufinalni dvoboji 1. Međimurskog kupa. Ovog tjedna svjedočili smo sportskim obračunima i čistu strast prema igri koja ujedinjuje, inspirira i budi emocije a zove se stolni tenis.

STK Hodošan 1 – Putjane Restart: 6:4

Prvi polufinalni susret odveo nas je u ponedjeljak u Hodošan. Domaći tim, predvođen iskusnim triom Vidović, Markati, i Hrelec je dočekao prošlogodišnje osvajače 1. Međimurske lige ekipu Putjane Restart, koja je i u posljednjem prvenstvenom kolu kada su se sastale ove ekipe osvojila oba boda, Preksavec, Šimon, Lajtman i Babić.
Domaćin je malo promjenio postavu od prošli put, a vratio se i Matija Hrelec za ovaj susret, te su nakon prvog kruga poveli sa 2:1, Paula Markati je lagano sa 3:0 (10,4,7) dobila Deana Lajtmana, Davor Vidović je imao više mirnoće u završnici dva pripetavanja te je sa 3:1 (9,11,-7,11) uzeo pobjedu Eugenu Šimonu. U trećem susretu koji je otišao u pet setova Boris Preksavec je okrenuo 2:1 u setovima u svoju korist i sa 2:3 (-8,5,10,-3,-7) svladao Matiju Hreleca.
Par Markati i Vidović bili su nemoćni u srazu sa Preksavcom i Šimonom te je rezultat otišao na stranu gostiju rezultatom 0:3 ( -3,-6,-7) te se rezultat poravnao na 2:2.
Drugi krug je također otišao na stranu domaće ekipe. Pet setova igrali su Davor Vidović i Dean Lajtman, kao i Paula Markati i Boris Preksavec. Vidović je uspio svladati Lajtmana 3:2 (10, -11, 9, -7, 5) dok je Markati poražena od Preksavca 2:3 (-7,7,9,-8,-8). U trećem susretu drugog kruga Hrelec je napravio iznenađenje svladavši Šimona 3:1( 9,10,-6,8), te domaćini ulaze sa vodstvom 4:3 u posljednji krug.
U dva brzinska meča rezultatom 3:0 je Lajtman izjednačio susret na 4:4 svladavši Hreleca (-8,-6,-1) dok je Paula Markati na isti način svladala neraspoloženog Šimona (5,4,2). I kad se čekala pobjeda Preksavca, da se broje setovi i poeni u susretu, Vidović je na domaćem terenu odigrao iznad svojih mogućnosti te prvi put svladao Preksavca sa 3:1( 8,-3,5,9) te postao junak susreta odvevši sa svoje tri pojedinačne pobjede ekipu STK Hodošan 1 u finale !

Zen Šenkovec 2 – STK Putjane Pinky-S 8:2

Dan kasnije, u utorak u Šenkovcu odigrao se drugi polufinalni duel. Zen Šenkovec 2, s ekipom sastavljenom od Barića, Vidovića, Jurinca, Godine i Panića, opravdao je ulogu favorita u ovome susretu dočekavši ekipu iz Putjane Pinky-S. Koprivec, Lehkec i Rožman došli su muški pružiti što bolji otpor s ciljem da ako budu podcjenjeni iznenade domaćina.
Domaći su sa najboljom postavom odmah krenuli furiozno u prvome krugu i parovima povevši sa 4:0. Godina je sa 3:1 (7, -8,8,8) svladao Lehkeca, Barić je sa 3:0(1,6,2) dobio susret sa Koprivecom, dok se Vidović u pet setova nadigravao sa Rožmanom te nakon vodstva do pobjede došao u petom setu, 3:2( 10, 2, -9,-9, 7), te donio treću pobjedu u prvom krugu.
Par Filipa Panića i Godine je u pet setova svladao Lehkeca i Kopriveca, okrenuvši vodstvo gostiju od 2:1 u svoju pobjedu od 3:2 (10, -5,-3, 6,6)
Drugi krug je krenuo lako za Godinu koji je sa 3:0 (10,5,8) svladao Rožmana, i Barića koji je sa 3:0 (2,12,8) svladao Lehkeca. Vidović je morao priznati poraz od Kopriveca 1:3 (-9,9,-8,-8), te je pitanje pobjednika nakon drugog kruga bilo riješeno jer je rezultat glasio 6:1 za domaćina.
U posljednjem krugu Panić je zamijenio Vidovića te upisao poraz od Lehkeca 1:3 (10, -5,-6,-7), dok je Barić sa 3:1 (8,2,-5,7) svladao Rožmana, dok se Godina u pet setova izborio za pobjedu u susretu sa Koprivcem 3:2 (4,-9,9,-6,7), te je konačni rezultat glasio 8:2 za domaćine.
Matija Barić i Filip Godina u ovome susretu su izašli sa tri pojedinačne pobjede, te se istakli u ovome meču.

Čestitamo objema ekipama na prolasku u finale 1. Međimurskog kupa. Finale nas očekuje vikend oko 27.4, još će se o danu naknadno odlučiti i u dogovoru sa ekipama odrediti datum, jer igrači te subote imaju i obaveze u 1.Hrvastkoj ligi. Finale će se igrati na neutralnome terenu, te ćemo pokušati osigurati livestream prijenos na facebook stranici Međimurske Stolnoteniske lige, kao i na youtube kanalu.

Nadam se da nećete propustiti finale 1. Međimurskog kupa!