Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Izborna skupština i novo vodstvo

Robert Mikac

Međimurski stolnoteniski savez u petak 3.9.2021 je održao svoju Izbornu skupštinu. Dotadašnjega predsjednika Dražena Korenta iz Šenkovca kojemu je istekao četverogodišnji mandat te je razriješen dužnosti, na čelu Saveza zamijenio Robert Mikac iz Mihovljana. Također je i razriješen i stari izvršni odbor te na prijedlog novoizabranoga predsjednika izabran je i novi Izvršni odbor kojeg čine Dražen Korent iz Zen-Šenkovca, Ivan Špicar iz Kos-Kotoribe, Tomislav Repalust iz HE-DRE Draškovec, Filip Panić iz MSTC Čakovca, Radovan Šarić iz Putjana i Denis Tratnjak iz USTA Belice.

U svojem izvješću Dražen Korenk koji završava svoj predsjednički mandat je označio teškoće izazvane pandemijom COVID-19 pa su sezonu 2019/2020. Međimurske lige Međimurske novine završile nakon prekida od tri mjeseca nakon 15. kola završile tek 20. lipnja prošle godine. Tako je i predviđena završna svečanost podjele pehara najboljim ekipama održana tek prije početka sezone 2020/2021., bez domjenka i sa prisutnim tek jednim predstavnikom kluba čija je ekipa nosila kući pehar. TOP 12 turniri najboljih dvanaest igrača iz svake lige se također nisu održali, kao ni druga predviđena natjecanja. Također ni drugi turnir za mlađe kategorije u Prelogu, čime su najviše oštećeni najmlađi igrači i igračice, kod kojih se osjetilo znatno osipanje, a izostala su i druženja na kojima se učvršćuje suradnja među klubovima.
Uz zahvalu medijima na praćenju aktivnosti te klubovima na strpljivosti i suradnji na kraju je i iskoristio prigodu da plasman u najviši rang natjecanja HEP Superligu čestita igračima MSTC Čakovec.

Robert Mikac se zahvalio na izboru te je obećao da će nastojati što kvalitetnije obavljati dužnost te djelatnosti koje su predviđene statutom Saveza, te da se nakon pandemije što prije normalizira rad u Savezu. Inicijativa klubovima da se nastoje vratiti u normalan rad i porade na povećanju masovnosti, pogotovo u radu s mladima.

Posebno se zahvalio na dosadašnjem radu u stolnom tenisu Franji Flacu, koji iz osobnih razloga nakon više od šest desetljeća prestaje s aktivnošću za što su oba dobila veliki pljesak.