Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Bilten broj 7 sezona 2022/23

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas tri kola prije kraja ove 27-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga „Međimurske novine“ za 2022/2023. Još nije proglašen kraj COVID-19 pandemije, ali uvjeti i mjere su oslabile, pa lakše igramo ovu sezonu. Samo 4 utakmice su odgođene i nisu odigrane do pisanja ovog biltena. Krenulo je i razigravanje u šestoj ligi za konačni poredak i promociju u petu ligu. Ove nam sezone virus COVID-a na sreću ne odgađa utakmice, već gripa, temperature i dogovor oko termina te zauzetost dvorana.

Lice s naslovnice su mladi iz STK Goričan koji su već druge sezone na prvome mjestu „Liga Mladi“ „Međimurske novine“ za sezonu 2022/23. Čestitamo.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

Ispunjavanje zapisnika se prema sugestijama uvažilo i popravilo, međutim i dalje moram upozoriti na sitnice koje čine zapisnik boljih i preglednijim. Potrebno je upisati trenutno kolo koje se igra u gornji desni kut. Naziv liga treba biti broj i Međimurska liga „Međimurske Novine“. Npr. 4. Međimurska liga „Međimurske Novine“. Na vrhu dviju kolona stoje imena ekipa koje igraju, sa punim nazivom ekipe. Kod igrača su potrebni i incijali imena nakon prezimena igrača. Inicijali su potrebni jer ima u ekipi prijavljenih igrača sa istim prezimenom, pa nakon odigrane utakmice voditelj  kontaktira ekipu koji je to igrač igrao. Pojedini rezultati su upisani samo 2 dobivena seta, pa molim da na kraju provjerite zapisnik sa rezultatom i da li je upisani konačni rezultat. Za kraj da bi bio zapisnik valjani, potreban je potpis Kapetan A i Kapetan X na zapisnik.

Zapisnik i rezultati se i ove sezone vode i objavljuju preko platforme www.natjecanje.com, te molim da zapisnike slikate ili skenirate na način da su ispunjeni čitko i vidljivo, te da nisu zamućeni sa minimalnim dijelom podloge na kojoj se slika. U slučaju da je na zapisniku puno pogrešaka, tipa prekriženi brojevi, imena, sastavi, tada slobodno i prepišete na novi zapisnik da to izgleda uredno na stranici.

Preporuča se igranje u istim bojama gornjih dresova, te istim lopticama koje su prijavili za igranje.

Posebno moram istaknuti i obavijestiti voditelje ekipa da se pridržavaju odredbi propozicija, a posebno članak 9. koji govori o terminu igranja utakmica. Stavka 1. glasi: „Utakmice se u pravilu igraju subotom u 17.00 sati, osim u drugom terminu navedenom pod rezervni termin napomenom u rasporedu, te voditelju prijavljenom rezervnom terminu domaćina. Drugi termin, koji ekipe međusobno dogovore, ali najkasnije je on u utorak nakon službenoga termina te moraju započeti u točno dogovoreno vrijeme. Molim voditelje ekipa da kod dogovaranja termina kada ne igraju u subotu, budu tolerantni i pokušaju dogovoriti drugi termin. U slučaju da se utakmica iz bilo kojega razloga ne može igrati u službenom terminu (subota) zbog npr. rada igrača u smjenama da dogovore njeno igranje prije subote, a ne da čekaju idući tjedan u kojem nemaju igrače na raspolaganju te onda zbog toga traže odgodu. Za dogovore prije ili nakon termina je potrebno kontaktirati voditelja. Odgode utakmica se odobravaju samo u izuzetnim slučajevima navedenim u članku 9. propozicija.

TOP 12 turniri su na rasporedu 25. Ožujka 2023 godine prema rasporedu objavljenom na stranici saveza. Igraju se svaka liga u jednoj dvorani. U šestoj ligi se igra TOP 16 igrača iz razloga jer su spojene dvije lige i skorovi igrača sa dvije lige.

Upozorenje da u posljednja dva kola, odgode utakmice više nije moguće, te se lige moraju odigrati najkasnije do 12. Travnja 2023 kada je završetak liga.

OBAVIJESTI:

  • nema
VODITELJ ŽUPANIJSKIH LIGA:

DENIS TRATNJAK, Čakovec, Dobriše Cesarića 15 mob.  098/1738450 email: voditelj@msts.hr