Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

8. Bilten sezone 2023/24 

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas na završetku 28. sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2023/2024., od obnove Međimurskoga stolnoteniskog saveza 1996. godine, koju se po deseti put uzastopno igra pod imenom sponzora, Međimurskih novina.

I službeno nam je prestala ove sezone COVID-19 pandemija, pa smo se vratili na igranje po starome, ali smo nažalost povečali broj odgoda nego prošle sezone tj. igranje van službenog termina utakmice, dok su ostale utakmice odigrane u regularnom terminu, uspjeli završiti sezonu. Na ovome vam upućujem svima jedno veliko H V A L A, koji ste odigrali, dogovarali sve utakmice te priveli prvenstvo kraju.

Ovu sezonu je odigralo ukupno 64 ekipe, od kojih je jedna na polovini sezone odustala od natjecanja.

Odigrana je druga sezona dvokružnim sistemom MSTS „Liga mladi“ „Međimurske Novine“ sa 8 ekipa.

Također se i premijerno pokrenuo 1.Međimurski Kup u kojem je sudjelovalo 48 ekipa, te smo kup sistemom došli do pobjednika.

Turniri top-12 održani su u 6 dvorana, posebno za svaku ligu, te čestitamo najboljima i zahvaljujemo organizatorima na održavanju istih.

U siječnju su odigrana u dvorani II. Osnovne Škole Čakovec i prvenstva Međimurja u seniorskim, veteranskim i mlađim kategorijama, te apsolutnoj kategoriji u igri parova. Najboljima još jednom čestitamo.

Turnir Djeda Božićnjaka je ove godine održan u organizaciji KOS-Kotoribe uz puno radosti klinaca, te najboljima također čestitamo, dok se drugi turnir Kadetskih kategorija u Prelogu održao se 27 travnja u dvorani osnovne škole u Prelogu u organizaciji GSTK Prelog. Još nas čeka TOP 16, 1. Lipnja u dvorani STK Mihovljan u Mihovljanu za ‘Liga mladi’, te će detalji biti objavljeni naknadno.

Za završnu svečanost i podjelu pokala nije se javio nitko, pa je ekipa iz GSTK Prelog organizirala podjelu i kratko druženje u Prelogu u Vatrogasnom domu na dan pisanja ovog biltena.

Na kraju informacija da je poredak ekipa s jednakim brojem bodova na temelju čl. 5. Propozicija određen na temelju rezultata njihovih međusobnih susreta.

Pozdrav do slijedeće sezone.

foto: Međimurske novine