Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

5. Bilten sezone 2023/24

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljam Vas na polovici 28. sezone Međimurskih stolnoteniskih liga „Međimurske Novine“. Ove treće sezone u ulozi voditelja sam velikom većinom komunikacija, dogovora, odigravanja, primanja zapisnika zadovoljan. Odigrane su sve utakmice u Međimurskim ligama, kao i u „ligi mladi“. Hvala svim voditeljima na odličnoj suradnji i razumijevanju jedni drugih kod dogovaranja utakmica.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Tu praksu ćemo nastaviti i dalje, te ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj. Ukoliko dolazi do bilo kakvih promjena i dogovora, potrebno je obavijestiti voditelja.

Kako se zapisnik i svi rezultati vode preko platforme www.natjecanje.com molim da zapisnike slikate ili skenirate na način da su ispunjeni čitko i vidljivo, te da nisu zamućeni sa minimalnim dijelom podloge na kojoj se slika. Svjestan sam da dolazi i do pogrešaka pa se križaju brojevi, precrtavaju i slično. U takvim slučajevima slobodno i prepišete na novi zapisnik da to izgleda uredno na stranici.

Voditelj ponovo upozorava ekipe, koje u svojim sastavima imaju igrače s istim prezimenima, da u zapisnicima označe i ime ili početna slova imena te da se pridržavaju odredaba propozicija glede termina odigravanja utakmica i dostave zapisnika. Također preporuča ekipama da nastupaju u dresovima iste boje.

Molimo ekipe da voditelju liga na adresu voditelj@msts.hr dostavljaju fotografije svojih ekipa i igrača za objavljivanje u tisku i medijima.

Nastavak prvenstva kreće sa datumom 10.2.2024. godine, te se igraju sedam kola, nakon čega slijedi vikend TOP 12 i nakon toga zadnja dva kola. Turnir najboljih igrača „TOP 12“ će se igrati kao i prijašnjih godina svaka liga u jednoj dvorani. Također i „Liga mladi“ počinje istog datuma. Novost je da će i „Liga mladi“ imati svoj Top 16 igrača.

27.1.2024 se igra osmina finala Međimurskog kupa, dok se četvrtfinale igra tjedan dana kasnije 3.2.2024. 6.4.2024 se igra polufinale, dok je veliko finale zakazano za tjedan nakon završetka prvenstva 27.4.2024. U kup utakmicama nema odgode susreta!

Nakon odigranih svih 14 kola u šestoj ligi, natjecanje se nastavlja po grupama od 4 ekipe koje će tvoriti konačni poredak. Grupu za poredak od 1-4 mjesta čine ekipe na pozicijama 1 i 2 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.
Grupu za poredak od 5-8 mjesta čine ekipe na pozicijama 3 i 4 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 9-13 mjesta čine ekipe na pozicijama 5 i 6 iz 6A i 5,6,7 iz 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Ekipe  će odigrati još dvije utakmice (kod kuće i u gostima) protiv ekipa iz suprotne skupine, te će na taj način formirati novu tablicu. Plasman se utvrđuje po Članku 5 propozicija natjecanja.

Prvo i drugoplasirana ekipa iz prve grupe ima pravo nastupa u petoj ligi sljedeće sezone, dok su ostala mjesta važna ukoliko dođe do povećanja ili smanjenja broja ekipa za formiranje liga sljedeće sezone također po Članku 5 propozicija

KALENDAR:

13.1 – Prvenstvo Međimurja
         – Veterani , mlađe kategorije, “Nenad Vurušić”
20.1 – Seniorsko Prvenstvo Međimurja
27.1 – Osmina finala – Međimurski kup

3.2 – Četvrtfinale – Međimurski kup
10.2 – 10. kolo Međimurske lige
17.2 – 11. kolo Međimurske lige
24.2 – 12. kolo Međimurske lige

2.3 – 13. kolo Međimurske lige
9.3 – 14. kolo Međimurske lige
16.3 – 15. kolo Međimurske lige
23.3 – 16. kolo Međimurske lige

6.4 – Polufinale – Međimurski kup
       – TOP 12 Međimurskih liga
13.4 – 17. kolo Međimurske lige
20.4 – 18. kolo Međimurske lige
27.4 – Finale – Međimurski kup

OBAVIJESTI:
Putjane Krystaline mijenja ime u Putjane Pinky-S u 1. Međimurskoj ligi.

VODITELJ ŽUPANIJSKIH LIGA:

DENIS TRATNJAK, Čakovec, Dobriše Cesarića 15 mob.  098/1738450 email: voditelj@msts.hr