Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

3. Bilten sezone 2023/24

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas nakon odigrana 6 kola ove 28-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2023/2024. Do pisanja ovog biltena u prva šest kola odigrano 99.46% utakmica, tj. samo 1 utakmice su odgođene i nisu odigrane do pisanja ovog biltena, dok ih je 185 uspješno odigrano. Prošle dvije godine nas je kočio virus Covid, dok je ove godine u malim količinam isto prisutan, a više je gripa i prehlade, te problemi oko dogovora i slobodne dvorane za igranje..

Lice s naslovnice su jesenske prvakinje 1.HL „žene“ istok, ženska ekipa STK Hodošan, koja je bez poraza osvojila prvo mjesto, a svakako treba napomenuti da je Paula Markati prva igračica lige sa skorom 11:0.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

I dalje moram upozoriti na površno ispunjavanje zapisnika utakmica, te nakon upozorenja su se oni u velikoj većini popravili. Jako mali broj je full kompletnih ispunjenih zapisnika, pa nema upisano trenutno kolo koje se igra. Nazivi liga su upisani krivo, te on treba biti broj i Međimurska liga „Međimurske Novine“. Npr. 3. Međimurska liga „Međimurske Novine“. Na vrhu dviju kolona u ponekim zapisnicima fale i imena ekipa, pa moram zaključivati iz koje lige i koji igrači su igrali, koja je to ekipa. Nedostaju i incijali imena nakon prezimena igrača. Inicijali ili više njih su potrebni da označe koji točno je igrač igrao, jer ima u ekipi prijavljenih igrača sa istim prezimenom, pa nakon odigrane utakmice voditelj  kontaktira ekipu koji je to igrač igrao. Pojedini rezultati su upisani samo 2 dobivena seta, pa molim da na kraju provjerite zapisnik sa rezultatom i da li je upisani konačni rezultat. Za kraj da bi bio zapisnik valjani, potreban je potpis Kapetan A i Kapetan X na zapisnik. U novim zapinicima postoje i kolone za upisati datum, vrijeme i mjesto igranja.

Zapisnik i rezultati se i ove sezone vode preko platforme www.natjecanje.com , te molim da zapisnike slikate ili skenirate na način da su ispunjeni čitko i vidljivo, te da nisu zamućeni sa minimalnim dijelom podloge na kojoj se slika. Molim i koristiti BLIC, da nema sjena na zapisniku. U slučaju da je na zapisniku puno pogrešaka, tipa prekriženi brojevi, imena, sastavi, tada slobodno i prepišete na novi zapisnik da to izgleda uredno na stranici.

Preporuča se igranje u istim bojama gornjih dresova, te istim lopticama koje su prijavili za igranje.

Posebno moram istaknuti i obavijestiti voditelje ekipa da se pridržavaju odredbi propozicija, a posebno članak 9. koji govori o terminu igranja utakmica. Stavka 1. glasi: „Utakmice se u pravilu igraju subotom u 17.00 sati, osim u drugom terminu navedenom pod rezervni termin napomenom u rasporedu, te voditelju prijavljenom rezervnom terminu domaćina. Drugi termin, koji ekipe međusobno dogovore, ali najkasnije je on u utorak nakon službenoga termina te moraju započeti u točno dogovoreno vrijeme.“

Molim voditelje ekipa da kod dogovaranja termina kada ne igraju u subotu, budu tolerantni i pokušaju dogovoriti drugi termin. U slučaju da se utakmica iz bilo kojega razloga ne može igrati u službenom terminu (subota) zbog npr. rada igrača u smjenama da dogovore njeno igranje prije subote, a ne da čekaju idući tjedan u kojem nemaju igrače na raspolaganju te onda zbog toga traže odgodu. Za dogovore prije ili nakon termina je potrebno kontaktirati voditelja. Odgode utakmica se odobravaju samo u izuzetnim slučajevima navedenim u članku 9. propozicija.

Službeno kolo sa predajom zapisnika završava u S R I J E D U u 10h, a ima i onih koji nisu ni obavjestili voditelja da igraju van termina. Na upit, “Jeste možda zaboravili poslati zapisnik?”, odgovor je “Ve igramo”!?! Te moram podsjetiti na Članak 12. propozicija.

“Ekipe domaćini susreta dužne su NAJKASNIJE DO SRIJEDE DO 10.00 SATI nakon odigranih susreta voditelju liga dostaviti zapisnike s odigranih susreta.

U slučaju da to ne učine kaznit će se mandatnom kaznom od 15€, koju su obavezne uplatiti na žiro račun Međimurskog stolnoteniskog saveza prije igranja slijedećeg kola…”

6 LIGA VAŽNA OBAVIJEST!

Nakon odigranih svih 14 kola u šestoj ligi, natjecanje se nastavlja po grupama od 4 ekipe koje će tvoriti konačni poredak.

Grupu za poredak od 1-4 mjesta čine ekipe na pozicijama 1 i 2 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 5-8 mjesta čine ekipe na pozicijama 3 i 4 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 9-12 mjesta čine ekipe na pozicijama 5 i 6 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 13-14 mjesta čine ekipe na pozicijama 7 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Ekipe  će odigrati još dvije utakmice (kod kuće i u gostima) protiv ekipa iz suprotne skupine, te će na taj način formirati novu tablicu. Plasman se utvrđuje po Članku 5 propozicija natjecanja.

Prvo i drugoplasirana ekipa iz prve grupe ima pravo nastupa u petoj ligi sljedeće sezone, dok su ostala mjesta važna ukoliko dođe do povećanja ili smanjenja broja ekipa za formiranje liga sljedeće sezone također po Članku 5 propozicija.

VODITELJ ŽUPANIJSKIH LIGA:

DENIS TRATNJAK, Čakovec, Dobriše Cesarića 15 mob.  098/1738450 email: voditelj@msts.hr