Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Naši na 9. VZ pongu

Naši na 9. VZ pongu

             Odigravanjem 10. Kupa Sportskih novosti u Novalji službeno je počela nova stolnoteniska sezona za mlađe kategorije u Hrvatskoj. I to bez naših, koji se, što zbog udaljenosti, a što zbog niskoga koeficijenta nisu uputili put otoka Paga. Radije su igrali na 9. VZ pongu u Varaždinu boreći se samo za medalje i pokale, a ne i bodove za ranglistu. U varaždinskoj Areni igrali su mladi Zasadbrežani i Kotoribčani i zajedno se okitili s osam medalja.

             U kategoriji najmlađih kadeta igrali su samo igrači Zasadbrega, od kojih je u međusobnom nadmetanju zlato osvojio Kevin Hajdari, srebro Noa Kovačić i broncu Sebastian Bakač, a Hajdari je još bio treći među kadetima. Članovi Kos-Kotoribe kući su ponijeli  dvije srebrne medalje, i to Dino Sović, koji je bio drugi među kadetima i Nela Kovačić za drugo mjesto među mlađim kadetkinjama.

             U kategorijama s malim brojem prijava u kojima igrači i igračice nisu igrali u više, nego samo bod sustavom u jednoj skupini organizator turnira STK STARR je bio darežljiv pa je darovao brončane medalje i četvrto plasiranima. Broncu su tako za četvrta mjesta osvojili Zasadbrežani Marko Bakač u kategoriji kadeta, Kyara Dunjko među najmlađim kadetkinjama i Antonija Matoša, koja je bila četvrta među mlađim kadetkinjama. 

            U varaždinskoj „areni“ je još održano i natjecanje u seniorskim i veteranskim kategorijama u kojima su članovi naših klubova „pokupili“ dosta pokala i medalja.  Među seniorima Marko Friščić i Dario Grd iz Goričana su podijelili treće mjesto, njihove klupske kolege Josip Đuran i Siniša Dvorski su bili prvi i drugi, a Josip Čižmešija član Svete Marije treći u kategoriji mlađih veterana, dok je Dražen Bubek iz Mihovljana osvojio srebro među starijim veteranima. Međusobni turnir su u kategoriji veteranki odigrale tri Mihovljančanke od kojih je Vesna Wrana osvojila prvo, Đurđica Zver drugo i Gordana Antončić treće mjesto, a svoju drugu medalju je u ping-pongu (igranje jednakim reketima, drvenjacima) osvojio Goričanec Marko Friščić.

            Iako se nije natjecao baš veliki broj igrača i igračica, ovaj varaždinski stolnoteniski vikend je bio i te kako interesantan, a nastavio je i tradiciju ovoga turnira.

            Franjo Flac

Najmlađe kadetkinje

N a j m l a đ e   k a d e t k i nj e

Najmlađi kadeti

N a j m l a đ i   k a d e t i

Mlađe kadetkinje

M l a đ e   k a d e t k i nj e

Kadeti

K a d e t i

Veteranke

V e t e r a n k e

Stariji veterani

V e t e r a n i

Seniori

S e n i o r i   (p i n g   p o n g)