Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

2 kolo Međimurski kup 2023/24

16 uzbudljivih susreta u kupu, 3 pobjede domaćina i iznenađenja, dok su u ostalim susretima pobjede odnijeli gosti.

Kolo 1/16

Sveta Marija 1 – STK Putjane Restart 2:8

Domaćini su lijepo ugostili prošlogodišnje prvake te pružili otpor, ali više od dvije pobjede nisu skupili, uz raspoloženog Borisa Preksavca i Eugena Šimona, prvi nastup je imao i Tomislav Babić.

ŠŠK ČAK Čakovec – Čakovec 3 6:4

Lokalni derbi između ekipa koje se jako dobro poznaju otišao je na stranu domaćeg ČAK-a, tricom se istaknuo Nino Bašek, dok je neporažen kod gostiju ostao Danko Šimon.

USTA Belica 2 – STK Goričan 1 0:10

Puno jača ekipa Goričana je oslabljenim Beličancima ostavila tek tri seta, i desetkom dominirala u ovome susretu

HE-DRA 3 Draškovec – HE-DRA 1 Draškovec 1:9

U lokalnom derbiju, pobjeda je otišla na stranu prvoligaške ekipe, kojoj je Miro Baranašić tek ublažio poraz, dok su se kod “gosta” istaknuli tricom Kristijan Lipić i neporaženi Branko Lipić.

Lopatinec 3 – Mihovljan 3 Primabiro 1:9

Također i oslabljeni gosti su bili prevelika prepreka za domaće petoligaše, kod kojih je jedinu pobjedu ostvario Mario Štefičar, dok su trice kod gostiju ostvarili Davorin Labazan i Robert Mikac.

Čakovec 2 Euroland – STK Zasadbreg 1 5:5 (19-18)

U krnjem sastavu stigla je ekipa Zasadbrega na gostovanje kod ekipe trećeligaša Čakovca. Nikola Magdalenić tricom i pobjedom u paru je samo rezultat izjednačio na 5-5. U tom slučaju se broje ukupno osvojeni setovi, gdje su domaćini bili bolji sa 19 osvojena seta nasuprot 18 osvojenih setova gostiju.

Kos-Kotoriba 3 – STK Donji Kraljevec 2 1:9

U susretu gdje se Marko Ružić istaknuo tricom, a neporažen ostao Dominik Filipašić, ipak je prevelika razlika bila u jačini drugoligaške ekipe u susretu sa trećeligašima.

Nedelišće 2 – STK Hodošan 1 2:8

Četvrtoligaš je probao zagorčati ovaj meč prvoligašu, ali iskusni Davor Vidović i Paula Markati su tricom odveli susret na stranu prvoligaša tj. gostiju.

Donji Vidovec 2 – STK Mihovljan 1:9

Iako rezultat ne izgleda tako, domaći četvrtoligaš je pružio jako dobar otpor mladim snagama iz Mihovljana. Arien Kovačić i Matija Volf su se tricama istaknuli u ovom kup susretu kod gostiju.

Mala Subotica 1 – Čakovec 1 3:7

Božidar Krnjoul tricom je bio najbolji kod gostiju u ovome susretu drugo i trećeligaša, te je susret završio pobjedom gostiju.

Lopatinec 2 – Kos-Kotoriba 2 4:6

Stjepan Vidović je tricom i pobjedom u predposljednjoj partiji donio pobjedu drugoligašu Kotoribi, te domaći trećeligaš je bio blizu iznenađenja u ovome kolu.

Goričan 3 – STK Putjane Krystaline 1:9

Prvoligaš Putjane je samo prepustio igru parova četvrtoligaškom domaćinu, te su se bez puno muke plasirali u sljedeće kolo.

ZEN-Šenkovec 5 – USTA Belica 1 2:8

Šenkovec je bio gostoljubiv domaćin Beličancima, te su prvoligašu uzeli samo 2 pojedinačne pobjede. Kod gostiju je tricom bio najbolji Miljenko Vračar.

STK Hodošan 2 – Nedelišće 1 2:8

Siniša Mesarić i Alen Veseli tricama su odradili zadatak protiv trećeligaša iz Hodošana te se plasirali u sljedeći krug.

HE-DRA 2 Draškovec – Lopatinec 1 7:3

U susretu dva drugoligaša, pobjeda je ostala kod domaće ekipe HE-Dra 2 Draškovec. Nikola Varga i Marko Tota su se tricom istaknuli kod domaćina.

Goričan 5 – ZEN-Šenkovec 2 0:10

Viceprvak je iako u krnjem sastavu desetkom lako ostvario pobjedu na gostovanju kod četvrtoligaša u Goričanu, prepustivši domaćinu samo 3 seta.

parovi osmine finala su :

  • domaćini će se odrediti ždrijebom u pauzi između prvog i drugog dijela prvenstva, te će se također osmina finala i četvrtfinale odigrati prije nastavka drugog dijela prvenstva.

Kolo 1/8

STK Putjane Restart – ŠŠK ČAK Čakovec
STK Goričan 1 – HE-DRA 1 Draškovec
Mihovljan 3 Primabiro – Čakovec 2 Euroland
STK Donji Kraljevec 2 – STK Hodošan 1
STK Mihovljan – Čakovec 1
Kos-Kotoriba 2 – STK Putjane Krystaline
USTA Belica 1 – Nedelišće 1
HE-DRA 2 Draškovec – ZEN-Šenkovec 2

detalje pogledajte O V D J E