Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

1. Bilten sezone 2023/24

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljam vas na početku 28. sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2023/2024., od obnove Međimurskoga stolnoteniskog saveza 1996. godine, koju ćemo po deseti put uzastopno igrati pod imenom sponzora, Međimurskih novina. Nakon vođenja liga  g.Flaca, evo i moje treće sezone u ulozi voditelja, te sa još više iskustva više krećemo u novu sezonu.

Staro znano lice sa naslovnice je doslovno dan prije pisanja ovog biltena postalo svjetskim prvakom. Rino Megla se u gradiću Wels u Austriji „PingPong Parkinson World Championship 2023“ okitio prvim mjestom na postolju i to bez izgubljenog seta u glavnoj grupi i razigravanju!

 Ove sezone do isteka roka za prijave zaprimio sam prijave od ukupno 64 ekipe za Međimursku ligu, te od toga su tri nove ekipe dok su tri ekipe odustale u odnosu na prethodnu sezonu. Zaprimljeno je i 8 prijava za „Ligu mladi“ za ovu sezonu, što je smanjenje  od 6 ekipa za razliku od prošle premijerne sezone, te će se nakon sastanka sa voditeljima formirati i „Liga mladi“ za sezonu 2023/24.

Na osnovu plasmana prošle sezone te odluke izvršnog odbora ove sezone prva liga broji 10 ekipa, druga liga broji 10 ekipa, treća liga broji 10 ekipa, četvrta liga broji 10 ekipa, peta liga broji 10 ekipa, dok su ostatak od 14 ekipa podijeljene u dvije šeste ligi, te obje broje po 7 ekipa. Sve lige će se igrati dvostrukim bod sustavom, dok će se u šestoj ligi nakon završetka odigrati još razigravanje za finalni plasman ekipa od prvog do četrnaestog mjesta, kao i prošle sezone. Od ekipa se kao i u prošloj sezoni tražilo da u prijavama naznače rezerve termine, kako bi se olakšalo dogovaranje utakmica van službenoga i važećega, u subotu u 17:00 sati, kao i marku loptica da se ekipe eventualno mogu prethodno pripremiti na loptice kakve koristi protivnik.

U ovoj sezoni donijeta je odluka izvršnog odbora da kotizacija za sve ekipe iznosi 40€ po ekipi, te je ona ista i za novo prijavljene ekipe u iznosu od 40€, koju ekipe najkasnije do 31. listopada 2023. godine (virmanom ili općom uplatnicom) uplaćuju na žiro račun Međimurskog stolnoteniskog saveza Čakovec kod Erste & Steiermarkische banke broj: HR30 2402006-1100091911. Kotizacijom će se pokriti troškovi vođenja liga, dio troškova završne svečanosti i medalja za 3 prvoplasirana igrača na turnirima TOP-12 za svaku ligu te izdavanja 2 broja tiskanih biltena u kojima će biti objavljeni rasporedi za prvi, odnosno drugi dio sezone i njihove dostave klubovima, dok troškove pokala za 3 prvoplasirane ekipe u svim ligama snosi sponzor Međimurske novine. Svi brojevi biltena i rezultati i u ovoj će se sezoni objavljivati na stranici Međimurskoga stolnoteniskog saveza http://www.msts.hr i zainteresiranim medijima. Zapisnike za odigravanje utakmica možete i nadalje, po cijeni od 3€ po bloku, nabaviti kod voditelja liga.

Molimo ekipe da voditelju liga na adresu voditelj@msts.hr dostavljaju fotografije svojih ekipa i igrača za objavljivanje u tisku i medijima.

Upozoravam ekipe, koje u svojim sastavima imaju igrače s istim prezimenima, da u zapisnicima označe i ime ili početna slova imena te da se pridržavaju odredaba propozicija glede termina odigravanja utakmica i dostave zapisnika. Također preporuča ekipama da nastupaju u dresovima iste boje.

Također upozoravamo ekipe da za nastupe u ligama propozicijama nisu propisani obavezni liječnički pregledi pa preporuča da ih svaki od igrača/igračica obavi kod svojih obiteljskih liječnika, jer u protivnom IGRA NA VLASITITU ODGOVORNOST!