Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

1. bilten sezone 2024/25

U V O D

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljam vas na početku 29. sezone Međimurskih stolnoteniskih liga za 2024/2025., od obnove Međimurskoga stolnoteniskog saveza 1996. godine, koju ćemo po jedanaesti put uzastopno igrati pod imenom sponzora, Međimurskih novina. Lijep pozdrav našem g. Franji Flacu kojega sam nasljedio pa evo i moje već četvrte sezone u ulozi voditelja, iskustvo sezone više te krećemo u novu sezonu.

Filip Godina iz STK ZEN-Šenkovec 2 u Međimurskim ligama, te MSTC Čakovec u 1.Hrvatskoj ligi. Prema statistici, Filip je trenutni prvak Međimurja, te je bio iznimno uspješan u 1. Međimurskoj ligi s omjerom 46-2, što ga čini jednim od najdominantnijih igrača u sezoni.!

Ove sezone do isteka roka za prijave zaprimio sam prijave od ukupno 63 ekipe za Međimursku ligu, te od toga su tri nove ekipe dok su tri ekipe odustale u odnosu na prethodnu sezonu. Za ligu mladi organiziran je radni sastanak 2. Listopada te za razliku od prošle druge sezone, na njemu će se dogovoriti sa voditeljima broj ekipa, sastavi liga, te prijedlozi i rasprava sa njima, te će se nakon toga formirati i „Liga mladi“ za sezonu 2024/25.

Na osnovu plasmana prošle sezone te odluke izvršnog odbora ove sezone prva liga broji 10 ekipa, druga liga broji 10 ekipa, treća liga broji 10 ekipa, četvrta liga broji 10 ekipa, peta liga broji 10 ekipa, dok su ostatak od 13 ekipa podijeljene u dvije šeste ligi, te A liga  broji 7 ekipa, dok je u B ligi 6 ekipa. Sve lige će se igrati dvostrukim bod sustavom, dok će se u šestoj ligi nakon završetka odigrati još razigravanje za finalni plasman ekipa od prvog do trinaestog mjesta, kao i prošle sezone. Od ekipa se, kao i prošle sezone, tražilo da u prijavama naznače rezervne termine kako bi se olakšalo dogovaranje utakmica izvan službenog termina, koji je subotom u 17:00 sati. Također, trebala je biti navedena marka loptica koje ekipa koristi, kako bi se protivničke ekipe mogle unaprijed pripremiti na uvjete igre.

Donijeta je i odluka izvršnog odbora da kotizacija je ista kao i prošle sezone, te za sve ekipe iznosi 40€ po ekipi, te je ona ista i za novo prijavljene ekipe u iznosu od 40€, koju ekipe najkasnije do 31. listopada 2024. godine (virmanom ili općom uplatnicom) uplaćuju na žiro račun Međimurskog stolnoteniskog saveza Čakovec kod Erste & Steiermarkische banke broj: HR30 2402006-1100091911. Kotizacijom se pokrivaju troškovi vođenja liga, dio troškova završne svečanosti i medalja za 3 prvoplasirana igrača na turnirima TOP-12 za svaku ligu, te medalje za TOP-16 liga mladi, te izdavanja 2 broja tiskanih biltena u kojima će biti objavljeni rasporedi za prvi, odnosno drugi dio sezone i njihove dostave klubovima. Troškove pokala za 3 prvoplasirane ekipe u svim ligama snosi sponzor Međimurske novine, kao i pehar i medalje za Međimurski kup. Svi brojevi biltena i rezultati i u ovoj će se sezoni objavljivati na stranici Međimurskoga stolnoteniskog saveza http://www.msts.hr i zainteresiranim medijima. Zapisnike za odigravanje utakmica možete i nadalje, po cijeni od 3€ po bloku, nabaviti kod voditelja liga.

Molimo ekipe da voditelju liga na adresu voditelj@msts.hr dostavljaju fotografije svojih ekipa i igrača za objavljivanje u tisku i medijima.

Molimo ekipe koje imaju igrače s istim prezimenima da u zapisnicima jasno naznače i ime ili početno slovo imena, te da se strogo pridržavaju propozicija u vezi termina odigravanja utakmica i dostavljanja zapisnika, kako ne bih morao pisati kazne koja iznosi 15€ po članku 12. Propozicija. Također, preporučujemo ekipama da nastupaju u dresovima iste boje radi lakšeg prepoznavanja na terenu.

Također upozoravamo ekipe da za nastupe u ligama propozicijama nisu propisani obavezni liječnički pregledi pa preporuča da ih svaki od igrača/igračica obavi kod svojih obiteljskih liječnika, jer u protivnom IGRA NA VLASITITU ODGOVORNOST!

Međimurski kup

Nastavljamo ove sezone sa drugim izdanjem Međimurskog kupa, te je 47 ekipa kod prijave označilo da želi sudjelovati u kup natjecanju. Prvo kolo se igra prije početka prvenstva 5.10.2024 godine, dok drugo slijedi 16.11.2024 godine. Sljedeća kola se igraju nakon nove godine te će biti objavljena naknadno.

Sistem igranja je kostur tj. direktno na ispadanje do konačnog pobjednika.

Prvih 8 nositelja određeno je prema poretku u kupu, te ždrijebom istih, od prošle sezone Međimurskog kupa, dok ostali su određeni daljnjim poretkom prema plasmanu u Međimurskim ligama. Sistem igranja je isti kao i u Međimurskim ligama, dok u slučaju neriješenog rezultata, pobjednika određuje broj setova, te nakon toga broj poena. Zato je svaki poen u kupu važan! Odgoda kup utakmice NEMA, te se mora odigrati do kraja termina za utakmicu.

Najbolji osvajaju pehar, te medalje.

Propozicije su iste kao i u Međimurskim ligama dok kotizacije za kup nema.

Određeni su parovi kupa za 1. Kolo, kao i za drugo kolo. Prva dva kola domaćin je ekipa iz slabije lige, dok u sljedećim kolima će se odrediti nasumičnim odabirom.

Svim ekipama, igračicama i igračima želimo puno uspjeha u dolazećoj sezoni.

VODITELJ ŽUPANIJSKIH LIGA:

DENIS TRATNJAK, Čakovec, Dobriše Cesarića 15 mob.  098/1738450 email: voditelj@msts.hr