Međimurski Stolnoteniski Savez

Stolni tenis u Međimurju

Bilten broj 4 sezona 2022/23

Poštovane stolnotenisačice i stolnotenisači,

Pozdravljamo vas nakon odigranog prvoj dijela ove 27-e po redu sezone Međimurskih stolnoteniskih liga „Međimurske novine“ za sezonu 2022/2023, te prve sezone „Liga Mladi“ za sezone 2022/2023. U ovoj post COVID-19 sezoni u prvom dijelu sezone  odigrane su sve utakmice. Nakon seniorskog, veteranskog Prvenstva Međimurja, te Prvenstva Međimurja za mlade nastavljamo dalje sa ligama. Odigrane su i utakmice prvog dijela prve sezone „Liga mladi“ koji su podjeljeni u skupine A i B.

Ekipa s naslovnice je STK Putjane Brid, jesenski prvak 1. Međimurske lige „Međimurske novine“. S lijeva na desno su Eugen Šimon, Boris Preksavec i Dean Lajtman.

Hvala svima koji šalju zapisnike preko službenih kanala, a to je email adresa voditelj@msts.hr, te viber ili whatsapp poruka na 0981738450. Tu praksu ćemo nastaviti i dalje, te ukoliko dolazi do bilo kakvih problema, nejasnoća ili savjeta voditelj je također dostupan na taj broj.

U prvih devet kola primijećeno je i dalje kod nekih ekipa površno ispunjavanje zapisnika utakmica. Upisati Trenutno kolo koje se igra, te naziv lige je broj i Županijska liga „Međimurske Novine“. Npr. 3. Županijska liga „Međimurske Novine“. Kod upisa igrača potrebno je upisati prezime te inicijale imena ili više slova imena da se raspoznaje koji je igrač igrao. Provjerite upisani rezultat jer su pojedini rezultati upisani sa samo 2 dobivena seta.

Kako se zapisnik i svi rezultati vode preko platforme www.natjecanje.com molim da zapisnike slikate ili skenirate na način da su ispunjeni čitko i vidljivo, te da nisu zamućeni sa minimalnim dijelom podloge na kojoj se slika. Svjestan sam da dolazi i do pogrešaka pa se križaju brojevi, precrtavaju i slično. U takvim slučajevima slobodno i prepišete na novi zapisnik da to izgleda uredno na stranici.

Još jednom ističem da se preporuča ekipama igranje u istim bojama gornjih dresova te je primijećeno da poneke ekipe ne igraju istim lopticama koje su prijavili za igranje.

Nažalost došlo je do odustajanja ekipe Zasadbrega 3 iz 6B lige od natjecanja, zbog školskih obaveza mladih natjecatelja, međutim oni isti sudjeluju u ligi mladi pa nije da totalno odustaju od natjecanja.

6 LIGA VAŽNA OBAVIJEST!

Nakon odigranih svih 14 kola u šestoj ligi, natjecanje se nastavlja po grupama od 4 ekipe koje će tvoriti konačni poredak. Grupu za poredak od 1-4 mjesta čine ekipe na pozicijama 1 i 2 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.
Grupu za poredak od 5-8 mjesta čine ekipe na pozicijama 3 i 4 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 9-12 mjesta čine ekipe na pozicijama 5 i 6 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Grupu za poredak od 13-15 mjesta čine ekipe na pozicijama 7 iz 6A lige i pozicijama 7 i 9 iz 6A i 6B lige, te prenose bodove iz međusobnih susreta u svojoj skupini.

Ekipe  će odigrati još dvije utakmice (kod kuće i u gostima) protiv ekipa iz suprotne skupine, te će na taj način formirati novu tablicu. Plasman se utvrđuje po Članku 5 propozicija natjecanja. Prvo i drugoplasirana ekipa iz prve grupe ima pravo nastupa u petoj ligi sljedeće sezone, dok su ostala mjesta važna ukoliko dođe do povećanja ili smanjenja broja ekipa za formiranje liga sljedeće sezone također po Članku 5 propozicija.